5 ülkeden gelen misafir öğrenciler, Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti

Edirne Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ortağı bulunduğu Erasmus+ Projesi çerçevesinde Estonya, Belçika, Çekya, Romanya ve Portekiz'den öğretmenleri ile birlikte kente gelen lise öğrencileri Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret ederek yapılan çalışmalara eşlik etti.

5 ülkeden gelen misafir öğrenciler, Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Estonya,Belçila, Çekya,Romanya ve Portekiz  olmak üzere 5 farklı ülkeden Edirne'ye gelen 25 öğrenci, 12 öğretmen ve 37 misafir, geçmişten günümüze süregelen kente özgü gelenek ve görenekleri de yerinde görme ve öğrenme fırsatı buluyor.

                Ziyaret sırasında misafirlerin Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nde Edirnekari, geleneksel Türk el sanatları, ayakkabı ve saraciye, el sanatları ve yiyecek içecek atölyelerinde workshop çalışmaları gerçekleştiklerini söyleyen Enstitü Müdürü Hakan Çiçek, hem geleneksel sanatları tanıma, hem de ürün yapma imkanı bulan gençlere Osmanlı'dan kalma kültürü tanıtmanın mutluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nde yapılan atölye çalışmalarına katılan misafir öğrenci ve öğretmenler hem eğlenerek hem de öğrenerek keyifli zaman geçirdi.

Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Erasmus+ KA229 projesi ‘The Future We Choose’(Seçtiğimiz Gelecek) ile okulların küçük yaşlardaki öğrencilerine kriz durumlarını nasıl fark etmelerini, çocuklar ve yurttaşlar olarak hakları olan bu durumları nasıl kavrayacaklarını ve atlatacaklarını öğrenmek için yardımcı çözümler bulmak gereğinin hatırlatmak amaçlanıyor.

Projede yer alan öğrenciler, deprem,yangın,sel,ölümcül virüsler ,terör saldırıları ve iklim değişikliği gibi kriz durumları ile nasıl başa çıkabileceklerini öğrenmiş olacak.

Proje ortağı okullardan öğretmen ve öğrenciler, farklı zamanlarda proje kapsamında yaptıkları ülke ziyaretleri ile karşılaşılan kriz durumlarının üstesinden gelmeyi sağlayacak çözümler geliştirmek amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunuyor.

Proje çerçevesinde kentte bulunan misafirler,  Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin koordinasyonunda sosyal ve kültürel etkinlikler, ders esnasında gözlem ve projeye ilişkin sunumların gerçekleştirildiği aktivitelere de katılıyor.

Misafir öğrencilerin bir kısmı okul pansiyonunda misafir edilirken, bir kısmı ise projede yer alan öğrenciler tarafından evlerde misafir edilerek Türk örf ve adetlerini, aile kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Özlem Ceylan