'5 dakika düşün, 5 sene bekleme' sloganıyla yola çıkan Uzel, adaylığını açıkladı

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Barutluk Mahallesi'nden ayrılarak Kurtuluş Mahallesi ismini alacak olan eski TOKİ mevkii için muhtar adayları ortaya çıkmaya başladı. Mahallesine kadın eli değmesini ve yenilik gelmesini istediğini söyleyen evli ve 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Nurcan Uzel, muhtar adaylığını açıkladı.

'5 dakika düşün, 5 sene bekleme' sloganıyla yola çıkan Uzel, adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi muhtar olmak isteyen adaylar, sahaya çıkmaya başladı. Kadınların siyasette ve çalışma hayatındaki yeri her geçen gün artıyor. Edirne'de Medresealibey Mahallesi' muhtarı Nesrin Günay'dan cesaret alan kadınlar, muhtar olmak için ilk adımı attı.

Muhtarlık için aday olduğunu duyuran 40 yaşındaki Uzel, mahalle sakinlerinden destek beklediğini söyledi. Mahalledeki sorunlara hakim olduğunu ve çözüm üretmek için aday olduğunu belirten Uzel, kadın eli değdiği her yerin güzelleştiğini ve yeni projelerle mahallesini güzelleştirmek istediğini ifade etti.

"Kadınlarımız için yeni projeleri hayata geçirmek istiyorum"

14 yıldan beri Barutluk yeni adıyla Kurtuluş Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirten Uzel, "Kadınların kendilerini geliştirebileceği ve özgüven kazanacağı yenilikler ortaya çıkarmak istiyorum. Kadınlar Kahvesi açıp orada çeşitli toplantılar düzenlemek ve birlikte yeni fikirler ortaya koymak istiyorum. Çoğu kadın evde mahkum kalıyor. Sosyal aktivite olabilir onlar için dernek olabilir. El işlerini pazarlayabilecekleri bir yer olsun istiyorum. Önce bir anne ve kadın olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Edirne'de şuan tek kadın muhtar var. Onu görerek herkes muhtar olmak için bir adım atıyor" Dedi.

"Kaynaştırıcı faaliyetler yapabiliriz"

En büyük destekçisinin eşi olduğunu belirten Uzel, " Vatandaşların hak ettiği hizmeti alması adına çalışmalar yapmak ve hayata geçirmek istiyorum. Ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği aktiviteler ve çeşitli etkinlikler düzenlemek istiyorum. TOKİ halkı olarak birlik olursak çoğu şeyin üstesinden gelebileceğimizden eminim. Okul aile birliği başkanı olduğum için girişken olduğumu herkes biliyor. Aileler ve çocukların birlikte yer aldığı eğlenceler, geziler ve şenlikler yapabiliriz." ifadelerine yer verdi.

Mahallenin sorunlarını bilen birisi olarak '5 dakika düşün, 5 sene bekleme'  sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Uzel, bu güne kadar yapılmamış ve eksik olan ne varsa onları tespit edip çalışmalara başlayacaklarını ve yeni projelerle mahalle sakinlerinin karşısına çıkacaklarını dile getirdi.

Bölgede kapalı bir pazaryeri olmadığını söyleyen Uzel, "Buraya kapalı bir pazar yeri kazandırıp vatandaşlara modern ve sıcak bir ortamda alışveriş yapma imkanı oluşturma düşüncemiz var. Bölgemizde çok fazla köpek var. Bu köpekler için belli bir bölge oluşturup hayvan severlerin de orada besleme yapmasını sağlamak istiyoruz. Bunun hepsi izinlere bakar. Bu konuda da çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bölgedeki göletimizi belediyenin ihaleye vermesi lazım. Orayı da canlandırabiliriz" dedi.

Nurcel Uzel kimdir?

1983 İstanbul doğumlu evli 3 çocuk annesi. Eşinin görevi dolayısıyla 14 yıldır Edirne'de yaşıyor. Asıl mesleğim kimyagerlik olan Uzel, Barutluk Mahallesi Eski TOKİ konutlarında ikamet ediyor. Lalaşahin Paşa İlkokulu'nda Okul aile birliği Başkanı olarak görev yapıyor.  

İpek Esma Çeşme