370 Adet İmza Topladılar

Eğitim- Sen Edirne Şubesi üyeleri Türkiye çapında başlatılan imza kampanyası için bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular.

370 Adet İmza Topladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Emekli-Sen üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Şube başkanı Ayhan Fırtına, ekonomik krizin olumsuz etkileri nedeniyle imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

“Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz”

Ekonomik krizde eğitimci ve bilim emekçilerinin bir payı olmadığını vurgulayan Fırtına, “Türkiye’nin temel ekonomik göstergeleri uzun süredir kriz sinyalleri vermeye başlamıştır. Yıllardır geçimlerini büyük ölçüde borçlanarak sürdüren, kredi ve borç batağına saplanan toplumun geniş kesimleri gibi, eğitim ve bilim emekçileri de yaşanan ekonomik sorunlardan fazlasıyla etkilenmektedir. Başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere temel tüketim ürünlerine peş peşe yüksek oranlı zamlar yapılması dolarda yaşana düşüşe rağmen temel tüketim ürünlerinde aynı oranda indirim yapılmamış ekonomik krizin faturasını krizi yaratanlara değil halkın emekçinin sırtına yüklemek istenmektedir”  şeklinde konuştu.

Fırtına, Türkiye de yaşayan herkes gibi eğitim ve bilim emekçilerinin yaşam koşullarını doğrudan etkileyen ekonomik krizin faturasını ödeyemeyeceğimizi belirterek taleplerimizin karşılanması için işyerlerimizden toplanan imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde toplanan Eğitim- Sen Edirne şubesi üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmek üzere 370 adet imza topladılar.

Yıldız Şinik