24 yıldır böbrek hastası kadın, hobileri sayesinde hiç diyalize girmeden hayata tutundu

Edirne'de yaşayan 60 yaşındaki Fatma Kutlu Ersoy, 24 yıldır böbrek yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor. Böbrekleri yüzde 6 çalışan Ersoy,  el sanatları, müzik, resim gibi hobileri sayesinde diyalize hiç girmeden hayata tutunmayı başardı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
24 yıldır böbrek hastası kadın, hobileri sayesinde hiç diyalize girmeden hayata tutundu

24 yıldır kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı ile mücadele eden 60 yaşındaki Fatma Kutlu Ersoy, umudunu hiç kaybetmedi. El sanatları, müzik, resim gibi edindiği çeşitli hobileri ile hayata tutunan Ersoy, böbrek nakli yapılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

24 yıldır böbrek hastası kadın, hobileri sayesinde hiç diyalize girmeden hayata tutundu

Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatı ile uğraşan Ersoy, bir odasında oluşturduğu bölümünde yaptığı tablolarla evini sergi salonuna çevirdi. Objeleri üretirken önce tahta üzerine bir resim çizen Ersoy, ardından bu resmin etrafına çiviler çakıyor. Bu işlem sonrası renkli telleri ile çivilerin arasından işleyerek estetik objeler ortaya çıkarıyor.

"Verdiği yaşam mücadelesi ile çevredekilere örnek oluyor"

Hastalığa yakalandığı günden bu yana hiç diyalize girmeden hobileri ile hayata tutunan Fatma Kutlu Ersoy, hem çevredekilerin takdirini topluyor, hem de verdiği yaşam mücadelesi ile örnek oluyor.

Belirli örgü teknikleri kullanarak çivi ve renkli tellerle hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, Türkiye haritası, saat, çiçek, tablo gibi çeşitli eserler ortaya çıkaran Ersoy, yaptığı eserlerden bazılarını sevdiklerine hediye ediyor, bazılarının ise satışını yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

24 yıldır böbrek hastası kadın, hobileri sayesinde hiç diyalize girmeden hayata tutundu

Tellerin çivilerin arasından geçirilmesiyle yapılan filografi sanatı ile büyük bir tablo oluşturan Ersoy, 4 kilodan fazla çelik çivi ve gümüş tel kullanarak yaptığı tablosunu ustalık eseri olarak adlandırıyor.

Bu güne kadar birçok kursa gittiğini ve filografi sanatı öğrendiğini dile getiren Ersoy, hobi olarak başladığı sanatın tutku haline geldiğini ve hastalığını unutmak ve onu kafaya takmamak için hobileriyle vakit geçirdiğini aktardı.

Hastalığı ile mücadele ettiği bu zorlu süreçte hiçbir zaman boş durmadığını ve hep bir şeylerle uğraştığını aktaran Ersoy, müzik başta olmak üzere el işi, bahçe işleri gibi çeşitli hobileri ile ayakta kaldığını söyledi. 

Şuanda böbreklerinin yüzde 6 çalıştığını ve yakın zamanda nakil yapılacağını dile getiren Ersoy, el sanatları, müzik gibi hobileri sayesinde 24 senedir hiç diyalize girmeden bu günlere geldiğini dile getirdi. 

Yatalak olmadığı sürece herkesin bir hobi ile uğraşması gerektiğini ifade eden Ersoy, özellikle ev hanımlarına boş durmamaları tavsiyesinde bulundu.

Özlem Ceylan