23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na coşkulu kutlama

Edirne'nin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na coşkulu kutlama

Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yağışlı havaya rağmen coşkuyla kutlandı. 7'den 70'e bayrağını alan etkinlik alanına geldi. Saraçlar Caddesi'nde günün anlam ve önemine ilişkin birçok etkinlik gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Eşi Aynur Karaburun , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, eğitim camiası, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli Balkan ülkelerinden gelen  çocuklar Saraçlar Caddesi’nde gösteri yaptı. Gösteriler ilgiyle izlendi ve telefonlara kaydedildi.

Edirne’de Atatürk Anıtı önündeki kutlamaların ardından öğleden sonra yağmurun dinmesiyle birlikte Saraçlar Caddesi’nde etkinlik gerçekleştirildi. Çeşitli stantlar açıldı ve öğrenciler bu kurulan alanlarda oyunlar oynayarak günün tadını çıkardı. Kurulan stantlarda çocuklar için yüz boyama ve çeşitli etkinliklere de yer verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için Saraçlar Caddesi’ne kurulan platformda sahne alan öğrenciler çeşitli gösterileri ile büyük beğeni topladı. Etkinliklerde ilk olarak 23 Nisan öncesi düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra ise Balkanlar’dan gelen çocuklar ve Edirne’deki okullardan gelen öğrenciler gösteri yaptı.

"Balkanlardan gelen çocuklar kenti çiçek bahçesine çevirdi"

Edirne Valisi Yunus Sezer burada yaptığı konuşmada, 8 ülkeden gelen çocukların kenti çiçek bahçesine çevirdiğini söyledi.

Edirne’nin Balkanlar için çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Vali Sezer, kentin tarihi misyonu yerine getirdiğini ve balkan ülkeleri arasında dostlukların gönül birliği ile devam ettiğini aktardı.

Edirne’nin bu tarihi misyonuna yakışır bir şekilde güzel ve anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Sezer,  "Öğrencilerimiz, velilerimizin yanında kalıyorlar, evlerde misafir ediliyorlar. Hem kalıcı dostlukların temeli atılıyor hem de bu ülkeler arasında kültürel kaynaşma geleceğe yönelik olarak önemli bir kültürel kaynaşma söz konusu. Bu da bizim açımızdan çok sevindirici. Ülkelerin folklor gösterilerini izliyoruz, yine sunumları var onları izliyoruz, 2 gündür devam eden aktiviteler var bugün de akşama kadar devam edecek. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum, hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız bütün ülkemize ve bütün dünyaya kutlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünü kutlayan Dr. Arpacı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine vurgu yaptı.

23 Nisan'ın tarihin dönüm noktası Gazi Meclisin açılış dönemi olduğunu söyleyen Dr. Arpacı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukları çok sevdiği için bu tarihi günü, bayramı geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Çok iyi biliyoruz ki demokrasiye hayat veren güç eğitimdir" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterileri devam etti. Katılımcılar alkışlarıyla gösterilere eşlik etti.

Doğukan Vurgun- Sercan Güder