2024 yılının ilk toplantısı yapıldı

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının ilk birleşimi meclis başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda merkez ve 8 ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın mütevelli heyetlerine 2'şer üye seçimi yapıldı.

2024 yılının ilk toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi'nde 2024 yılının ilk toplantısı yapıldı.  Bir önceki ayın son toplantısına ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda komisyon raporları sunuldu.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan 'Mütevelli heyeti üye seçimi' hakkındaki rapor Komisyon Başkanı Halil Akdağ tarafından meclis üyelerine sunuldu.

"Her ilçeden 2 kişi seçiliyor"

Mehmet Geçmiş, komisyon çalışmalarından her ilçeden 4'er hayırsever kişinin tespitinin yapıldığını ancak her ilçeye 2'şer kişinin seçildiğini aktardı.

Devletin sosyal yadım adı altında gönderdiği bir ödenek olduğunu belirten Geçmiş, "O ödenekte gerçek ihtiyacı olan vatandaşların tespiti konusunda insanları çok iyi tanıyan ve kenar mahallelerde yetişen vatandaşların günlük ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili karar veriliyor. O heyete seçilen insanlar da bu kişilerin tespiti ve o konuda insanların düşüncelerini aktarmak adına bulunuyor. Buradaki seçme amacı bölgeyi iyi tanıyan ve insanların sorunlarını bilip o sorunları oraya aktaran insanların olmasıdır. Vatandaşlar sosyal yardımlaşmada bir ihtiyacı olduğunda direk o seçilen kişiye gidiyorlar. Sorununu da aktarıyorlar. Bu konuda yardım istiyorlar" şeklinde konuştu.

Sosyal yardımlaşma vakıflarındaki arkadaşların toplam 15 kişiden oluştuğunu 7'sinin devlet kurumu diğerlerinin de STK ve özel idare çalışanlarından oluştuğunu belirten AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ, bu yardımseverlerin yüzde 90'ının toplantılara dahi katılmayan arkadaşlar olduğunu iddia etti.

Seçilen arkadaşların prosedürlerin yetmediği yerlerde destek olması için seçildiğini aktaran Karadağ, bu konunun takibinin yapılması gerektiğine değindi.

Son yıllarda yapılan toplantıların usul toplantılarına dönüştüğünü belirten CHP İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, bu konuda çalışma yapılmasının faydalı olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyetinde yer alacak isimlerin oylanmasına geçildi.

Buna göre Edirne Merkez'den Pervin Çavuntçu ve Nurcan Pektaş, Keşan'dan Muammer Gizlen ve Barbaros Erim, Uzunköprü'den Metin Evrensel ve Nurhan Yiğit, Lalapaşa'dan Çetin Kuruoğlu ve Muaamer Tufan, Havsa'dan Adem Yenici ve Mehmet Vurmaz, Meriç'te Ali Tuna ve Kibariye Kalkancı, İpsala'dan Ali Tetik ve Hüseyin Bülbül, Süloğlu'ndan Sezai Mutlu ve Mehmet Kara, Enez'den Berna Özay İşçan ve Hakkı Can olmak üzere 1 yıllığına  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'ne seçildi.

Yapılan oylama sonrası Edirne merkez ve 8 ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri seçilmiş oldu.

Doğukan Vurgun