2. tur seçimleri için sınır kapılarına sandık kurulacak

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşlar 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı 2. tur seçimleri için 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek.

2. tur seçimleri için sınır kapılarına sandık kurulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kaldı. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı 2’nci tur seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanacağı tarihler belirlendi. Yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayıp, 24 Mayıs'ta sona erecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapıları Kapıkule, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında belirlenen tarihler arasında 2. Tur Cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı 2’nci tur seçimleri için Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar gümrük kapılarında tatil günleri dâhil 24 saat oy kullanılabilecek.

Doğukan Vurgun

kinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemlerinin 20 Mayıs'ta başlayacağını söyledi. Yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erecek.