2 bin yıllık surlarda yapılan temizlik çalışması yapıyı ortaya çıkardı

Edirne'de milattan sonra 2'nci yüzyılda yapılan ve Roma döneminden kalan surlarda temizlik çalışmaları sürüyor.

2 bin yıllık surlarda yapılan temizlik çalışması yapıyı ortaya çıkardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği öncülüğünde Saraçlar Caddesi Zindanaltı mevkisindeki Roma döneminden kalan surlarda temizlik çalışmaları devam ediyor.

Atıl durumdaki surlarda çalışma gerçekleştiren ekipler ilk olarak zaman içinde büyüyen otları ve ağaçları keserken bölgedeki çöpler de topladı. Toplanan çöpler ve otlar çuvallanarak surlara zarar verilmeden kaldırıldı.

Temizlik çalışması sonrası surların yapısı da gün yüzüne çıktı.

Yetkililer temizlik çalışmalarının 10 gün içerisinde sonlanmasını beklediklerini bildirdi.

Millattan sonra II. Yüzyılda kuruldu

Milattan sonra II. Yüzyılda kurulan ve adını kurucusu Roma İmparatoru Hadrianus’tan alan ve Edirne’yi çevreleyen surlar günümüze kadar ulaştı.

Turizme katkı sağlayacak

Antik dönemlerden beri çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Edirne, bu dönemlere ait ayakta kalmayı bir şekilde başararak günümüze ulaşabilen çok sayıda tarihi yapıyla, Floransa’dan sonra Avrupa’da metrekareye en fazla tarihi yapı düşen ikinci kenttir. Türkiye’de her yıl açıklanan turizm odaklı istatistikler göz önüne alındığında “en çok ziyaret edilen iller” sıralamasında en üst sıralarda, çoğunlukla da ilk üç arasında yer almaktadır. Tarihi surların restorasyonu hali hazırda en çok ziyaret edilen iller arasında yer alan Edirne’nin turizmine de katkı sunması bekleniyor.

Doğukan Vurgun