'15 Temmuz 2016'da devletimizin bizden istediklerini yerine getirmek için biz de meydanlardaydık'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında iş makineleriyle Edirne'deki kışlaların önünü kapattıran İş İnsanı Nesim İba, 'Biz sadece 'vatan borcumuzu' ödedik. Vatanın geleceği olan gençler Cumhuriyeti daha güzel yarınlara taşıyacaktır. Bu yolda yürüyen gençlerinde 15 Temmuz ruhunu daima diri tutması gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

'15 Temmuz 2016'da devletimizin bizden istediklerini yerine getirmek için biz de meydanlardaydık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sırasında iş makinaları ve kamyonlarla askeri birliklerin önünü kapattıran İş İnsanı Nesim İba 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu.

                Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 27 gün daha iş makinaları ve araçların aynı güzergâhta kaldığını söyleyen İba şunları kaydetti; “O gün saat 21.00 sıralarında bir devlet görevlisi beni telefonla aradı. İş makineleri ve kamyonlara ihtiyaçları olduğunu belirttiler bana. Ne hususta olduğunu sorduğumda bir kalkışmanın olduğunu söylediler. Yarım saat içinde organize olduk. 85 kamyon ve 20 iş makinesiyle Edirne'deki askeri birliklerin güzergâhlarındaki yollarını kapattık." dedi.

Halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından sonra sokaklara çıktığını hatırlatan İba, hain darbe girişimini vatandaşlar tarafından püskürtüldüğü söyledi.

15 Temmuz ruhunun daima diri tutulması gerektiğini belirten İba, “Vatandaş olarak devletimizin bizden istediklerini yerine getirmek için biz de meydanlardaydık. Altıncı yılında aynı noktadayız, buradayız. Özellikle gençlerin, gelecekleri açısından 15 Temmuz ruhunu diri tutması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi