1 Mayıs için hazırlıklar başladı

Edirne'de Meslek ve Emek Örgütleri Platformu tarafından Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması düzenlendi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Nedim Zobar, tüm vatandaşları 1 Mayıs'ta alanlara davet etti.

1 Mayıs için hazırlıklar başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRK-İŞ, DİSK, BİRLEŞİK KAMU İŞ, KESK, TMMOB, TTB, TDHB tarafından oluşturulan Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu'nca Saraçlar Caddesi’nde ortak basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını Edirne'de Meslek ve Emek Örgütleri Platformu adına Nedim Zobar yaptı.

Zobar, 1 Mayıs’ı hep birlikte coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda alanlarda talep ve isteklerini dile getireceklerinin altını çizen Zobar, “Sendikal hak ve özgürlüklerin örgütlenmenin, hak aramanın önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, herkesin güvenceli, kadrolu olarak çalıştırıldığı, kadınlara yönelik şiddet ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, ekoloji ve çevre katliamlarına son verildiği, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve laikliğin egemen olduğu bir dünya istiyoruz. Tüm halkımızı 1 Mayıs’ta alanlarımıza davet ediyoruz.  Yaşasın 1 Mayıs işçinin ve emekçinin birlik ve mücadele dayanışma günü.” İfadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sonrası TÜRK-İŞ, DİSK, BİRLEŞİK KAMU İŞ, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB görevlileri tarafından Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlara ve esnaflara broşür dağıtıldı.

Doğukan Vurgun