1 Kilo kıyma 20 Lira

Dana eti kıymasının kilogram fiyatının 49 lira, koyun etinin ise 59 liraya ulaşması nedeniyle kilosu 20 liraya satılan kafa eti kıyması, yılbaşında sofrasına et koymak isteyen dar gelirli vatandaşın kurtarıcısı olacak.

1 Kilo kıyma 20 Lira
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne Kasaplar ve Sakatatçılar Çarşısı’nda Doğan Et Ürünleri çalışanı "Kasap kız" lakaplı Kübra Ayık, yılbaşı sofralarını en güzel şekilde hazırlamak isteyen fakat maddi zorluklar yüzünden dana veya kuzu kıyması alamayan vatandaş için kafa etinden yapılan kıymanın iyi bir alternatif olduğunu söyledi.

Her ailenin bütçesine uygun et ürünü olduğunu belirten Ayık, kafa eti kıymasının cebini düşünen vatandaşın kurtarıcısı olduğunu ifade etti.

“Çok Da Faydalı”

Kafa eti denildiğinde insanların önce ön yargı ile yaklaştıklarını fakat denedikten sonra lezzetli olduğunu dile getiren Ayık şunları söyledi: “Her insanın 50 liraya et alamıyor, 20 lira olunca uyguna geldiği için tercih ediyorlar. Yapmasını bildikten sonra kafa etinin kıyması çok lezzetli oluyor. Dananın kafasından yapıldığı için gayet besleyici aslında. Önemli olan temizliğine güvenilen yerden alınması. Haşlama et ya da köfte yaparak değerlendirilebilir.”

Kasap Kübra Ayık, kafa etinin kilo fiyatının yılbaşına kadar 20 lira olacağını da ekledi.

İpek Deniz