Tarım İl Müdürü Bayazıt, üreticilerle bir araya geldi

Üreticilerle bir araya gelen Edirne Tarım ve Orman Müdür Atilla Bayazıt, buğday ve kanola ekili alanlarla incelemelerde bulundu.

Tarım İl Müdürü Bayazıt, üreticilerle bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buğday ve kanola ekili alanlarda incelemelerde bulunan Edirne Tarım ve Orman Müdür Atilla Bayazıt, üreticileri bilgilendirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlı buğdaylarda hızlı bir gelişim olduğunu belirten Bayazıt, kanolaların çiçek açma dönemine geldiğini aktardı.

Yapılan incelemeler sonucu hızlı gelişim nedeniyle boylanan alternatif karakterli buğday alanlarında, sık ekilen tarlalarda ve tarlaların yastık denilen giriş kısımlarında yatmalar meydana geldiğini ve ancak bu alanlarda yatan buğdayların gövdelerinde kırılma olmadığı ve havaların düzelmesiyle birlikte normalleşmeye başlayacağı belirtildi.

İl genelinde rekolteyi etkileyecek kayıpların yaşanmasının önüne geçmek amacıyla sık sık arazi kontrolleri yapan ekipler, çiftçileri verdikleri eğitimlerle bu konuda bilinçlendiriyor.

Kök ve kök boğazı ilaçlamalarını yapmayan çiftçilerin ilaçlamalarını tamamlamaları, ilaç ve diğer kimyasalların karıştırılmaması gerektiği unutulmaması gerektiği belirtildi.

İlaçlamaların havaların rüzgârsız ve sakin olduğu arıların doğada en az bulunduğu akşamüzeri ve mümkünse gece saatlerinde yapılmasının önemli olduğu da belirtildi.

İpek Esma Çeşme