Muhtar adayı Uzel, 'Projelerimizle yepyeni bir mahalle yaratacağız'

Yerel seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarını sürdüren Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel, aza adayları ile birlikte  gerçekleştirdiği basın toplantısında projelerini anlattı. Mahalledeki tüm sorunlara hakim olduklarını ve buna yönelik çalışma yaptıklarını belirten Uzel, hazırladıkları projelerle yepyeni ve örnek bir mahalle yaratacaklarını aktardı.

Muhtar adayı Uzel, 'Projelerimizle yepyeni bir mahalle yaratacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Barutluk Mahallesi'nden ayrılarak Kurtuluş Mahallesi ismini alacak olan eski TOKİ mevkii için birbirleriyle yarışan muhtar adayları çalışmalarını sürdürüyor. 14 yıldan beri Barutluk yeni adıyla Kurtuluş Mahallesi'nde ikamet eden 40 yaşındaki Nurcan Uzel, mahalledeki bir kahvehanede düzenlediği basın toplantısında aza adaylarını tanıtarak, hayata geçirmeyi düşündüğü projelerini açıkladı.

Muhtarların köprü görevi gördüğünü azaların da direkleri olduğunu aktaran Uzel, mahallenin sevilen, sayılan, saygıdeğer insanlarıyla beraber yola çıktıklarını ifade etti. Mahalleye kadın eli değmesini istediklerini ve kadınlara yönelik de projeler hazırladıklarını söyleyen Uzel, kadınların bir araya gelebileceği bir yer olması gerektiğini ve bunun üzerinde de çalışma yaptıklarını belirtti.

Mahalledeki göletin artık harap olmuş duruma geldiğini ve seçilecek belediye başkanından buranın tadilatı ile ilgili çalışma yapmasını isteyeceklerini ifade eden Uzel, ayrıca kapalı pazaryeri için de gerekli mercilerle görüşerek çalışma yapılmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

"Mahallemizde yaşlılarımız için ödeme noktası olmalı"

Mahalledeki yaşlılar için ödeme noktası olması gerektiğini belirten Uzel, "En büyük sorunumuz da ödeme noktamızın olmamasıdır. Yaşlılarımız merkeze giderek ödeme yapamıyorlar. Çünkü şehir merkezine uzak bir yerdeyiz. Bir ödeme noktası olması için gerekli mercilere başvuru yapacağız. Vatandaş talep edecek, biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

“Keskin’in adının sokağımızda yaşatılmasını istiyoruz"

Kalp krizi sonucu vefat eden TOKİ birinci etap yönetiminde yer alan Engin Keskin adlı mahalle sakininin isminin mahalledeki bir sokakta yaşatılmasını istediklerini belirten Uzel, “Mahallemizde bulunan bir sokağımızın adı yok. gerekli mercilere başvurarak Engin Keskin adının bu sokağa verilmesini istiyoruz. Kendisinin adını yaşatmak istiyoruz. Bu mahallenin en eskilerinden biriyiz. Bu yüzden tüm sorunlara ve her bölgeye hakimiz. Elimizden gelen her şeyi yapmak için çıktığımız yolda mahalle sakinlerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Mahalledeki sokak hayvanları ile ilgili şikayetlerin çok fazla olduğuna da değinen Uzel, bilinçsiz beslemeden kaynaklı olarak sokak hayvanlarının okula giden çocukların yemeklerine saldırdığını ve bu durumda çok sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Arsasını tahsis etmek isteyen bir vatandaşın olduğunu dile getiren Uzel, muhtar olduktan sonra belediye ya da valiliğin izniyle bu arsanın etrafını çevirerek sokak hayvanlarını veteriner eşliğinde orada toplamayı düşündüklerini aktardı.

" En ufak bir ihtiyacımız olsa çarşıya gitmek zorunda kalıyoruz"

En ufak bir ihtiyaçta bile çarşıya gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Uzel, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya gitmesine gerek kalmadan bölgeden temin edebilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) seferlerinin yetersiz olduğuna da değinen Uzel, hem sefer sayılarının hem de bölgedeki hat sayılarının arttırılması için de çalışma yapacaklarını ve gerekli mercilerle görüşeceklerini söyledi.

Aza adayları Gökmen Nevarlı, Fatma Ağaç, İsmail Ekici, Nida Doğan, Tuncay Mutaf, Hamdiye Ar, Turgay Kızılcıklar ve Kalbiye Kartal da toplantıda yer aldı.

Doğukan Vurgun