Yumurta bahane, göbek atmak şahane
Kakava Şenliklerini izlemek üzere Edirne'ye gelenler Saraçlar caddesinde 9/8 oynadı. Yumurta kırma etkinliği, konukların oyunlarının gerisinde kaldı.
Tarihi 2 gün yaşayan Edirne’de her köşe başında 9/8 vardı. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen yumurta kırma etkinliğinde Saraçlar Caddesini dolduran yüzlerce konuk, Yumurta etkinliğinde daha çok, Bandonun çaldığı oyun havalarına konsantre oldu. Edirne Belediye Bandosunun çaldığı 9/8 oyun havaların ile kendilerini oyuna kaptıran kadınlar yumurta kırma etkinliğini unuttu. Kadınlar, “Biz buraya kafa dağıtmaya, Roman havası oynamaya geldik ve bunu da yapıyoruz” dediler.
YUMURTASI SAĞLAM ÇIKTI
Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’nun yumurtası sağlam çıktı. Yumurta kırma yarışında Gegeoğlu, erkek rakibinin yumurtasını kırdı.
Kakava şenlikleri kapsamında düzenlenen Yumurta Kırma yarışmasında Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu şanslı çıktı. Belediye Başkan yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu Saraçlar caddesinde düzenlenen bu etkinlikte yaptığı konuşmada; “ateşten atladık, dilekleri tuttuk, oynadık göbek attık şimdi yumurta kıracağız. Ve yumurta kırmak için bir gönüllü birisini arıyorum” diye vatandaşlara seslendi.
Çiğdem Gegeoğlu, yumurta kırma şenliğinde gönüllü Emekli Akademisyen Hasan Çelikoğlu ile yumurta kırma yarışması yaptı. Gegeoğlu “ben bir Edirneli olarak kırmızı yumurta seçiyorum” dedi. Gegeoğlu “Hasan amca taktik yapıyor ama bakalım.” Diyerek rakibinin yumurtasına vurdu ve rakibin yumurtasını kırdı. Hasan amca ise “kadının fendi erkeği yendi” dedi.
Özlem Ceylan