Yeni yıla eğitimle girdiler
Saadet Partisi Uzunköprü İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mahalle Temsilcilerinin katıldığı yılın ilk eğitim toplantısı gerçekleşti.
Saadet Partisi Uzunköprü İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mahalle Temsilcilerinin katıldığı yılın ilk eğitim toplantısı gerçekleşti.
Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ve Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran'da katıldı. Geçen hafta merkez İlçe, Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa ilçelerinin katılımıyla yapılan Eğitim toplantısının ardından bu hafta da Uzunköprü ve Meriç ilçelerinin katılımı ile Uzunköprü'de toplantı yapıldı. Pazar günü Uzunköprü Öğretmenevi'nde yapılan eğitim programının ilk seminerini Saadet Partisi İl Tanıtma Başkanı Recep Çınar sundu. "Eğitimi pahalı bulanlar ve eğitime gereken önemi vermeyenler cehaletin bedelini öderler" diyerek sözlerine başlayan Çınar, neden ve nasıl çalışılması lazım geldiğini, İnsanlık tarihi boyunca Hak-batıl mücadelesinden örnekler vererek anlattı.
Saadet Partisi'nin Hakkı temsil ettiğine ve bir "ıslah" hareketi olduğuna da vurgu yapan Recep Çınar; "Saadet Partisi herkesin iyiliğini istemektedir. Bu cümleden olarak iyilikleri, güzellikleri, Hak ve adaleti hâkim kılma; tüm kötülüklerin, zulmün ve sömürünün yok olması için mücadele vermektedir. Bunun için de şer güçlerin hedefi olmaktadır" dedi.
Programda, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş de bir konuşma yaptı. Konuşmasına, önceki gün vefat eden KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs davasının öncüsü Rauf Denktaş'ı rahmetle anarak başlayan Mustafa İriş; " Kıbrıslı kardeşlerimizin büyük bir katliamdan kurtulmasını önleyen iki önemli kişi vardır; bir tanesi Rauf Denktaş, diğeri de Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'dır. Denktaş hayatını Kıbrıs davasına adamış bir mücahittir. Erbakan ise Temmuz 1974 yılında Başbakan Vekili olarak Kıbrıs Barış Harekâtına ilk harekât emrini veren kişidir. Bu vesile ile her ikisini de rahmetle anıyoruz" dedi. Türk Siyasi tarihini geçmişten günümüze özetleyerek değerlendiren İriş; "Siyaset, topluma huzur, refah, barış ve adalet getirirse müspet siyasettir. Bu değerleri topluma kazandıramayan siyaset ise menfidir. İşte Milli Görüş'ün temsilcisi Saadet Partisi ülkemizde müspet siyasetin yegâne temsilcisidir. Onun için kırk yıldan bu yana Milli Görüş'ün hükümetlerde olduğu dönemler ülkemiz ve insanımız için huzur ve refah yılları olmuştur. Bu bir sistem meselesidir. Onun için biz, şu veya bu partinin değil sistemin alternatifiyiz" dedi.
On yıldır siyasi, medya ve ekonomik gücü elinde bulunduran iktidarın dış politikada da, ekonomide de, ahlaki konularda da sınıfta kaldığını söyleyen Mustafa İriş; "Çünkü AKP de diğerleri gibi işbirlikçidir, faizcidir, güçten yanadır. Milletimiz kısa zaman da AKP'yi de diğerleri gibi siyaset çöplüğüne atacaktır" dedi.
Katılanların son derece memnuniyetlerini ifade ettikleri programın sonunda Uzunköprü İlçe Başkanı Recai Taşkın da kısa bir konuşma yaparak katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.