Vergi Haftası başladı

Vergi Dairesi Başkanlığı, geçen yıl tahakkuk eden 707 milyon 418 bin verginin 588 milyon 369 bin lirasını tahsil etti.

Vergi Haftası başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
 
Vergi Dairesi Başkanlığı ayrıca, mükelleflerin vergi kanunlarına uyumlarını sağlamak, haksız rekabeti önlemek ve kayıt dışı ekonomiyi kayda almak maksadıyla yapılan yaygın ve yoğun vergi denetimlerinde toplam 11 bin 315 mükellefi denetledi, 141 bin 412 lira 80 kuruş özel usulsüzlük cezası kesti.
Her yıl 25 Şubat – 3 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası başladı.
Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan, yatığı açıklamada bu yıl Vergi Haftası’nın 24. kutlanacağını söyledi.
Vergi Haftası’nın amacının, vatandaşların vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri yada ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, vergi politikalarına katılımlarının sağlanması ve idare mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirmek olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:
‘’Bu amaçtan hareketle, "Vergi Haftası" toplumun her kesimine hitap edecek şekilde Başkanlığımız ve bağlı birimlerin organize edeceği çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.
2012 takvim yılında Vergi Dairesi Başkanlığımıza bağlı birimlerce 707.418.000 TL. toplam vergi tahakkuku yapılarak, 588.369.000 TL. tahsilat yapılmış, tahsilat nispetimiz % 83,17 olarak gerçekleşmiştir.
Mükelleflerimizin vergi kanunlarına uyumlarını sağlamak, haksız rekabeti önlemek ve kayıt dışı ekonomiyi kayda almak maksadıyla yapılan yaygın ve yoğun vergi denetimlerinde toplam 11.315 mükellefimizde denetim yapılarak 141.412,80.-TL. özel usulsüzlük cezası kesilmiştir.
Mükellef ve vatandaşlarımızdan gelen 191 adet ihbar ve şikâyetlerin incelenmesi neticesinde 176 adedi sonuçlandırılmış, kalan 15 adet ihbar ve şikayet ile ilgili olarak birimlerimizce gerekli araştırma ve tespitlere devam edilmektedir.’’