'Veli ve öğretmenlerin katkılarını inkar edemeyiz'
Vali Hasan Duruer, "Dünyanın gelişmiş ülkeleri, yetişmiş insanları sayesinde belirli bir yere gelmişlerdir"
Vali Duruer, Yüksel Yeşil İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Edirne'nin gerek SBS gerek LYS'de Türkiye'nin en başarılı illerinden biri olduğunu söyledi.Bu başarıda, Osmanlı'dan günümüze gelen köklü eğitim kurumlarının büyük katkısı olduğunu ifade eden Duruer, ''Bu başarıda velilerin ve öğretmenlerin katkılarını hiçbir zaman inkar edemeyiz'' dedi. Eğitimde yetişmiş insan sayısının önemli olduğunu belirten Duruer, şöyle devam etti:
''Dünyanın gelişmiş ülkeleri, yetişmiş insanları sayesinde belirli bir yere gelmişlerdir. Edirne'deki eğitim ve öğretim seviyesinin kalitesinin devamlılığını sağlamak mecburiyetindeyiz. Sağlamazsak eğitimde geri kalacağımızı unutmamamız lazım. Öğrencilerimizin sosyal ve sportif yönden yetişmeleri konusunda da gayret göstermemiz gerekiyor. Her öğrenci en az bir sosyal faaliyet, bir sportif faaliyet yapma mecburiyetindedir.''
"GELECEĞE IŞIK TUTAMAYACAKTIR"
Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da eğitimin, değişen dünya şartlarına göre kendisini yenilemesinin şart olduğunu belirtti. Çağın gerisinde kalan bir eğitim anlayışının geleceğe ışık tutamayacağını ifade eden Özcan, ''Bakanlığımızın son yıllarda çağdaş eğitim anlayışına uygun olarak ezberci bir eğitim anlayışından uzaklaşarak, düşünen, üreten, sorgulayan bireyler yetiştirme adına müfredat değişikliğine gitmesi oldukça önemlidir'' dedi.
Şiirlerin okunduğu ve halkoyunları gösterisinin yapıldığı tören, Vali Duruer'in öğrencileri sınıfta ziyaret etmesinin ardından son buldu.
48 BİN 418 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Edirne'de 48 bin 418 öğrencinin dersbaşı yaptığı bildirildi. dirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan okula başlayan öğrencilere başarı diledi.İl genelinde 2 bin 848 derslikte 48 bin 418 öğrencinin eğitime başladığını belirten Özcan, tüm okullarda gerekli hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.