'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' Edirne'de devam ediyor
Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi tarafından 2023 yılından bu yana sürdürülen 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' programı, 2025-2026 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.
Yeni dönemin ilk buluşması, Edirne Merkez Uluslararası Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programda, öğrencilere vatan ve millet bilincinin kazandırılması amaçlanırken Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Edirne Muharip Gaziler Derneği yönetim kurulu üyeleri de katılım sağladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, “Ebediyete irtihal eden bütün şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu programlarla gençlerimizin milli ve manevi değerleri yakından tanımasını hedefliyoruz.” dedi.
Etkinlikte konuşmacılar, öğrencilere şehitlik ve gazilik kavramlarının önemi üzerine bilgi verdi. Öğrenciler de merak ettikleri soruları yönelterek gazilerle sohbet etme fırsatı buldu.
Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.