Vaka sayılarındaki artış devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen Kovid-19 güncel vaka sayılarını açıkladı. Edirne'de 11-17 Eylül tarihleri arasında açıklanan haritada 82,40 olan sayının 18-24 Eylül tarihleri arasında açıklanan haritada 97,61'e yükseldiği görüldü.

Vaka sayılarındaki artış devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya genelindeki artış sürüyor

11-17 Eylül tarihleri arasında açıklanan haritada Edirne’de 82,40 olan sayının 18-24 Eylül tarihleri arasında açıklanan haritada 97,61’e, Kırklareli’nde 82,10 olan sayının 98,69’a, Çanakkale’de 88,08 olan sayının 119,47’ye yükseldiği dikkat çekti. Tekirdağ’da ise 142,54 olan sayının 140,14’e düştüğü görüldü.

Tedbirler vazgeçilmez”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez” ifadelerine yer verdi.

“110 MİLYON DOZU AŞTIK!”

Aşılama konusunda 110 milyon dozun aşıldığını aktaran Bakan Koca; “Covid-19’a karşı uygulanan toplam aşı dozu sayısında Avrupa’da birinci, tüm dünyada 7. ülkeyiz! İlk 6 sırada, aşı üreticisi olan yüksek nüfuslu Çin ve ABD ile yine nüfusu yüksek ülkeler var” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel