Uygulama hizmete girdi

Yabancı plakalı özel araçlarıyla Türkiye gümrük kapılarından giriş yapacak yolcuların gümrük kayıt işlemlerinin daha hızlı ve kolay yapılabilmesi için 'özel taşıtlar ön beyan uygulaması' hizmete sokuldu.

Uygulama hizmete girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “özel taşıtlar ön beyan uygulaması”nın hizmete sokulduğu bildirildi. Bu uygulama sayesinde, özellikle gurbetçiler, Türkiye gümrüğüne gelmeden önce  cep telefonu, bilgisayar veya tabletle araç sahibinin  pasaportu, ruhsatı ve sigorta bilgilerini sisteme girerek kendi kayıt işlemlerini kendileri yapmaları  halinde,  normalde 3-4 dakikada gümrük memurları tarafından yapılan işlemlere gerek kalmayacağından yaklaşık 15-30 saniyede yapılacak kontrolle gümrük kayıt işlemi tamamlanabileceği öğrenildi.

Yapılan açıklamada; “Gümrük tescil işlemi yapan memurlar herhangi bir kayıt yapmayacak, ibraz edilen pasaport, ruhsat ve sigorta poliçesindeki bilgiler ile sistemde görülen bilgileri sadece karşılaştırmakla yetinecek. İşlemlerin aksamadan hızlı yürüyebilmesi için sisteme ön beyan yapan yolcularımızın bilgileri sisteme girerken dikkatli ve doğru girmeleri büyük önem arz etmektedir.

“Ön beyan” yaparak gümrük kapılarımıza gelecek olanların ön beyan yapmadan gelenleri beklememesi için  Kapıkule’de ayrı  peronlar açılacaktır. İhtiyaca göre peron sayıları artırılacak ve diğer kapılarımızda da peronlar açılacaktır.

Özellikle, özel araçlarıyla Bölge Müdürlüğümüze bağlı kapılarımızdan  Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yolcularımızın, gümrük kapılarımıza gelmeden önce yapacakları “ön beyan” sayesinde daha hızlı ve kolay geçiş yapabilmeleri sağlanacağından tüm yolcularımızın Bakanlığımızın bu uygulamasını kullanmalarını  tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi