'Üstünü örtmeyelim'

19 Yaşındaki Doğuş Tavukçu'nun intiharı ile gündeme gelen Ergene kirliliği, Pirinç üreticisini vurdu. Üreticiler, 'Bugüne kadar Ergene'nin üstü örtüldü. Gerçeklerin üstü örtülmesin ve inceldiği yerden kopsun' dediler.

'Üstünü  örtmeyelim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Türkiye’nin Pirinç ihtiyacını karşılayan Ergene Ovasında tehlike çanları çalıyor. Geçtiğimiz hafta 19 Yaşındaki Doğuş Tavukçu’nun intiharı ile bir kez daha gündeme gelen Ergene kirliliği ve Uzunköprü Pirinci ülke gündemine oturdu. Bu güne kadar Ergene nehrinden sulanan  çeltiklerin  ticari kaygılar nedeni ile görmezden gelindiğini belirten üreticiler, “ Gerçeklerin üzerini artık örtmeyelim. Ne olacaksa olsun” dediler.

SATIŞLAR DÜŞTÜ

İntihar eden Doğuş Tavukçu’nun dip aramalarını nehir kirliliği ile yapmayan AFAD ekiplerinin beyanatlarından sonra bir kez daha gündeme oturan Ergene nehri, bölgenin çeltik sulamasında kullanılan en önemli su kaynağı olarak da biliniyor. Çıkan haberlerden sonra Pirinç taleplerinin düştüğünü belirten bölge halkı, “Artık ne olacaksa olsun. Hükümet yıllardır söz verdi. Güya burada yüzecektik. Ama değişen hiçbir şey yok. İnceldiği yerden kopsun. Gerekirse bu bölgede üretimi yasaklasınlar ve Türkiye pirinci ithal etsin. Ne olacaksa olsun ama bir an önce olsun. Bu nehirden zehir aktığını herkes görüyor ve sadece bakıyor. Şimdi icraat zamanı ve kim ne yapacaksa yapsın” dediler.

Haber Merkezi