Uluslararası Edirne Maratonu'na 800 sporcu kayıt yaptırdı

Edirne'de bu yıl 31 Ağustos tarihinde 10'uncusu gerçekleştirilecek Uluslararası Edirne Maratonu'na 800 sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtların tamamlandığını söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 'Bu yıl hem 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu var ayrıca her sporcuya bir fidan armağan edeceğiz' dedi.

Uluslararası Edirne Maratonu'na 800 sporcu kayıt yaptırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla birlikte bu yıl da Selimiye Meydanı’ndan start alacak maraton için geri sayım başladı. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, düzenlediği basın toplantısında 31 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Edirne Maratonu kayıtlarının sona erdiğini duyurdu. 

TRT Spor tarafından naklen yayınlanacak olan maratonda bu yıl farkındalık oluşturmak amacıyla örnek bir çalışmaya imza atılacak. Orman yangınlarına dikkat çeken Akdağ, her sporcuya fidan hediye edilerek, çevre bilincine dikkat çekeceklerini söyledi.

Her yıl olduğu gibi yine bu yıl da Balkan coğrafyasından, Avrupa'nın değişik ülkelerinden katılım olacağını belirten Akdağ, "Bu yıl biliyorsunuz TRT Spor organizasyonumuzu naklen yayınlıyor. Etkinlik alanımız Selimiye Meydanı. Bu yıl hem 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu var. Ayrıca da “Her adım bir fidana dönüşecek” kampanyası kapsamında her sporcuya bir tane fidan armağan edeceğiz. Fidanlarımızı temin ettik. Bu diğer organizasyonlara da ilham olur etkinliğimiz" dedi.

"Maraton 2 etaptan oluşuyor"

Maratonda 10 ve 21 kilometre olmak üzere 2 etap olduğunu aktaran Akdağ, "10 kilometrelik parkur, Selimiye'nin etrafından bir hilal çizerek Bankalar Caddesi'nden tarihi Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü ve Lozan Caddesi üzerinde bulunan Balkan Jandarma Şehitliği'nden dönüş gerçekleştirilecek. 21 kilometre koşan sporcularsa bu güzergahtan devam edecek, tarihi dokuyu işleyecek, açık müze parkurunu yaşayacak, Karaağaç'ta Güzel Sanatlar Fakültesi tarihi tren garı ve Lozan Anıtı'ndan çıkarak Pazarkule istikametine devam edecekler. Pazarkule'de pasaport noktasını geçtikten sonra aradaki bölgeden geri dönüyor ve aynı güzergahtan da etkinlik alanımız olan Selimiye Meydanı'na gelerek yarışı tamamlıyorlar" ifadelerine yer verdi. 

Edirne Maratonu'nun, Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 yıldız ile akredite edilmiş bir yarış olduğuna değinen Akdağ, Sporcuların burada elde ettikleri derecelerle İstanbul Maratonu gibi büyük organizasyonlara başvuru yapabildiğini ve hatta yurt dışında da resmi yarışlara katılabildiğini ifade etti.

Edirne Maratonu gibi Türkiye'de 5-6 tane resmi yarış olduğunu belirten Akdağ, "Edirne Maratonu'nda koştuysanız uluslararası ya da yurt dışında birçok etkinlikte koşma, kayıt olma şansına sahip oluyorsunuz" diyerek maratonun önemine dikkat çekti.