'Türkiye zor günler geçiriyor'

Edirne'de bir çok ilçe, belde ve köy ziyaretlerinde bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğini belirtti.

'Türkiye zor günler geçiriyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’nda Edirne Nar Kadınları Dayanışma Ağı temsilcileri ile görüşen Gaytancığlu, Edirne gibi Cumhuriyetin kalesi olan bir şehirde şeriat yanlılarının, Cumhuriyet karşıtlarının konuşturulmasını tasvip etmediğini, gençleri ve kadınları oluşturdukları kamuoyu nedeniyle tebrik ettiğini belirtti. CHP olarak “Kadınlarımızın her zaman yanında olacağız” diyen Gaytancıoğlu, “Gerici yapılanmalar hedeflerine ulaşamayacaktır” dedi. Saraçlar Caddesinde Kakava Etkinliklerine katılan Gaytancıoğlu, daha sonra Uzunköprü İlçesinde iş yeri açılışlarında bulundu. Açılışların ardından köy ziyaretlerine çıkan Gaytancıoğlu Uzunköprü’nün Turnacı ve Değirmenci Köylerini ziyaret etti.

Uzunköprü Turnacı Köyde köylülerin mera olarak kullandıkları 730 dekarlık bir alanın satılmak istenmesi üzerine köye gittiğini belirten Gaytancıoğlu, burada köy muhtarı Erkan Kuru ve köylülerle beraber merada incelemede bulundu. Köy ziyaretleri sırasında Tarım İl Müdürlüğünden yetkililerle de görüşen Gaytancıoğlu, meraların anayasal olarak hayvanlara bırakılmış alanlar olduğunu belirterek, meraların korunması gerektiğini vurguladı. Köylülere “AKP meralarınızı koruyamıyor” diyen Gaytancıoğlu Türkiye’de meraların inşaata açılıp üçüncü şahıslara kiralama yapılmasını da eleştirdi.

Haber Merkezi