'Türk Milleti, devleti ve ordusuyla bir bütündür'
Suriye'nin İdlib Bölgesinde Türk askerine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, yazılı açıklamalarda bulundu.
Suriye’nin İdlib Bölgesinde Türk askerine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, yazılı açıklamalarda bulundu.
Suriye’nin İdlib Bölgesinde kahraman Mehmetçiğe rejim güçleri tarafından yapılan alçak saldırı sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyen Bildiş, görev başındaki Mehmetçiğe yapılan bu menfur saldırının topyekûn Türk Milletine karşı yapıldığını söyledi.
“Türk Milleti, devleti ve ordusuyla bir bütündür ve güçlüdür”
Türk Milleti’nin, devleti ve ordusuyla bir bütün ve güçlü olduğunu ifade eden Bildiş; “Bu millet, tarihin her döneminde kendisine yönelmiş tehditleri, her türlü görüş ayrılıklarını bir kenara bırakıp milli değerler etrafında birleşerek savuşturmuştur. İnanıyoruz ki; içinden geçtiğimiz bu zor günler de yine birlik ve beraberlik ruhuyla aşılacaktır. Tarihimiz, gerektiğinde milletimizin askerine dokunanın dünyayı başına yıktığı sayısız örneklerle doludur. Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmadığına ve kalmayacağına inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.
“Gün birlik olma günüdür”
Hayatını vatanın bölünmez bütünlüğüne ve milletine hizmete adamış olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri olarak, her zaman olduğu gibi bugün de ordunun ve devletin yanında olduklarını ve destek verdiklerini belirten Bildiş; “Gün birlik olma günüdür, Mehmetçiğimizin arkasında koskoca bir milletin olduğunu gösterme günüdür. İdlib’ te şahadete ulaşan 33 vatan evladına Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Ülkemizin bekası ve bölgemize barış getirmek uğruna ölüme meydan okuyan kahraman ordumuza başarılar dileriz” açıklamasında bulundu.
Özlem Ceylan