Trakya'da vakalar yeniden artışa geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıkladı. 10-16 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de 24,52 olan sayının 17-23 Temmuz tarihleri arasında açıklanan verilere göre büyük bir artışla 63,47'ye yükseldiği görüldü.

Trakya'da vakalar yeniden artışa geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 17-23 Temmuz'da her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bu kapsamda 10-16 Temmuz tarihleri arasında Kırklareli’nde 34,48 olan sayının bu hafta 49,49’a, Tekirdağ’da 20,88 olan sayının 27,25’e, Çanakkale’de ise 21,57 olan sayının 31,21’e yükseldiği dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır son bir haftada vaka sayısı en çok artan iller arasında yer aldı.

Özlem Ceylan