Trakya Alman Kültür Derneği açıldı

Edirne'de 2011 yılında kurulan Trakya Alman Kültür Derneği'nin hizmet bürosu törenle açıldı.

Trakya Alman Kültür Derneği açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
Edirne’de 2011 yılında kurulan Trakya Alman Kültür Derneği’nin, Saraçlar Caddesi İşbank Aralığı Sokak’taki hizmet bürosu törenle açıldı.
Dernek bürosunun açılışına Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Kırklareli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Merter, Tarihçi Mehmet Ağrıman, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Namık Döleneken, akademisyenler ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri katıldı.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, derneğin açılışında yaptığı konuşmada, ülkeler arasındaki sınırların artık kalkması gerektiğini söyledi.
İnsanların hepsinin bir dünya vatandaşı olduğunu ifade eden Tanrıkulu, derneği kuran ve çeşitli etkinliklerle gençlere kültür hizmeti götüren yöneticileri kutladığını belirtti.
Tanrıkulu, şöyle devam etti.
Almanya ile dostluğumuz 1960’lı yıllardan sonra gelişmeye başladı. Ben bayram tatilinde Almanya’da 5 şehir dolaştım. Hiç de yabancılık çekmedim. Önemli olan dil bilmektir diyorum. Bu girişimlerle kültürleri yaklaştıracağımıza inanıyorum. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Yeter ki biz daha fazla insanla bir araya gelelim.
Dernek Başkanı Halil Türkan da yaptığı konuşmada derneğin kurulması için 2009 yıllarında başladığını ancak resmi olarak 2011 yılında gerçekleştiğini söyledi.
Bu süre içinde yurt dışı projeler yaptıklarını ve hayata geçirdiklerini anlatan Türkan, 59 öğrenci ve 9 öğretmeni yurt dışına götürdüklerini söyledi.
Kimliklerle Avrupa Projesi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Türkan, şöyle devam etti:
Bundan sonra projelerin çoğalması, kültürel etkinliklerin artması için bir büroya ihtiyaç duyduk. Bu büroyu da emekli Astsubay öğrenci velimiz Melih Burguç adındaki arkadaşımız bize tahsis etti. Bundan sonraki yazışmalarımızı bu büro aracılığıyla yapacağız. Trakya Üniversitesi (TÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu Almanya Buluşma Noktası ile sürekli organik bir bağımız var. Avrupada yaşayan Türtk insanının, ülkemize kesin dönüş yapmış vatandaşlarımızın, Türkiye’de yaşayan Avrupalı vatandaşların sorunlarını çözebilmek, onlara yardımcı olabilmek amacıyla bu derneği kurduk. Derneğimiz siyaset üstü bir dernek. Hiçbir siyasi görüşü benimsemiyoruz. Amacımız sadece hizmet. Üniversite öğrencilerine yurt dışında yüksek lisans ve yüksek lisans olanakları sağlamak. İyi eğitim alabilmeleri için yurt dışında iş yeri hazırlamak. Bu kapsamda da 200 öğrencimizi Almanya’nın değişik kentlerine gönderdik. İş başı yaptılar, staj gördüler.”
Türkan, Almanca öğrenmek isteyenler için de önümüzdeki günlerde Trakya Üniversitesi (TÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu Almanya Buluşma Noktası Müdürü Franziska Schleyer ile birlikte de kurs açacaklarını kaydetti.