Terzi çiftten duyarlı davranış

Edirne'de terzilik yapan Sevgi ve İsmail Dağlar çifti, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için biriktirdiği kullanılabilir kıyafetleri dükkânın önünde 'ihtiyacı olan alabilir' yazısı ile dağıtıyor.

Terzi çiftten duyarlı davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne esnaflarından Sevgi Dağlar, işletmesinin önünde bıraktığı kıyafetler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor. Dağlar çifti, bu duyarlı davranıştan dolayı çevredeki vatandaşlardan ve müşterilerden takdir topluyor.

Müşterilere getirdikleri kullanılabilir kıyafetleri ihtiyacı olanlara verebilir miyiz diye teklif sunduklarını söyleyen terzi Sevgi Dağlar, “Birçoğu kabul etti ve bende biriktirmeye başladım. Benim evdeki çocuklarımın üzerine olmayan kullanılabilir kıyafetleri koyduk. Bende ihtiyacı olan kişiler buradan alıp kullanabilirler gibi düşünerekten böyle bir şey yaptım.” Dedi.

İnsanların çekingen olduklarını ve bu yüzden alamadıklarını belirten Dağlar, “Zamanla daha farklı olacağına inanıyorum ben. Çok fazla olumlu tepki alıyorum. Böyle bir şeyi düşünmeniz çok iyi olmuş diyorlar.” İfadelerini kullandı.

“Yeni kıyafet diktirmek çok pahalı”

Ekonomik şartlardan dolayı yeni kıyafet diktirmenin pahalı olduğunu söyleyen Sevgi Dağlar; “O yüzden evdeki eşyaları tadilat olayı daha mantıklı ve daha uygun veya şöylede olabiliyor. Annesinden kalan kıyafetleri getiriyorlar daraltıyorlar veya genişletiyorlar, o şekilde de giyebiliyorlar. Çoğu insan da artık pantolonlarını yamatıp giyiyor. Yeni almaktan ziyade terziye götürüp tamir ettirmek daha iyi oluyor. Satışlarımız iyi gidiyor diyebiliriz” açıklamasında bulundu.

“Mehmetçiğimizin yanındayız”

Barış Pınarı Harekatı’nda terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçiklere asker selamıyla destek gönderen Edirne esnaflarından Dağlar çifti, “tüm kalbimizle ve dualarımızla askerimizin yanındayız. Rabbim hayırlısı ile kazasız belasız dönmeyi nasip etsin” dedi.

Özlem Ceylan