TEMAD 37'nci yaşını kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin 37'inci kuruluş yıldönümü ve ‘Astsubaylar Günü' nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.

TEMAD 37'nci yaşını kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek yönetim kurulunun, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olmuş, Atatürk ilkelerine bağlı, gerektiğinde vatan, bayrak ve millet uğruna her şeyini feda etmeye yemin etmiş astsubayların oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktaran Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, 17 Ekim tarihinin kuruluş yıldönümleri ve astsubaylar günü olması nedeniyle coşku ile kutlandığını belirtti.

Astsubayların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde ordunun omurgası olarak kahramanca görev yapmakta olduğunu söyleyen Bildiş, “Bu süre boyunca, yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerden elde ettiği bilgi birikimini, her türlü coğrafya ve şartlarda görev yaparak kazandığı tecrübelerle donatarak emekli olmaktadırlar. TEMAD çatısı altında sosyal dayanışmayı sağlamak amacıyla toplanan emekli astsubaylarımız, aynı zamanda bu bilgi birikimi ve tecrübelerini kamu yararına kullanmaya her zaman istekli ve hazırdır. Bizler, milletimize hizmetin emeklilikle sona ermeyeceğine inanmaktayız. Kamu yararına olan ve kuruluş ilkelerimize ters düşmeyen her türlü faaliyete destek vermeyi kendimize bir görev bilmekteyiz. TEMAD Edirne il Başkanlığı olarak attığımız adımlarla da bu konuda samimi olduğumuzu her zaman gösterdik. Ecdadımıza başkentlik yapmış olan, şehirlerin sultanı, serhad şehrimiz Edirne' de TEMAD'ı temsil ediyor olmanın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğun farkındayız, bilincindeyiz.” Dedi.

Bir evladı olmaktan onur duydukları milletin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de hür ve bağımsız yaşayacağından asla şüpheleri olmadığını aktaran Bildiş, “Çünkü bu milletin evlatlarınınher bir hücresinde tarihinden ve atalarından miras kalmış bir hürriyet aşkı, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderi vardır. Bu mirası gelecek nesillere taşıyacak olan da, yine milletimizin birlik ve beraberliği ile ordumuzun gücü olacaktır. Bütün zorlukların üstesinden gelmemizin yapı taşı olan milli birliğimizi hedef alan ve vatandaşlarımız arasında sahte ayrılık tohumları ekmeye çalışan her türlü düşünce ve eylemin karşısında olmaya devam edeceğiz. Ve Bugün, sınırlarımız dışında da milli menfaatlerimizi hedef alan kirli oyunlar sahnelenmektedir. Kirli amaçlarına ulaşmak amacıyla gittiği yere kan gözyaşından başka bir şey götürmeyen kimi devletler, masuma merhameti ibadet sayan Mehmetçiğimizi suçlu, gerçek teröristleri gerçek teröristleri masum gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bu tür iftira ve ithamların karşısında durmayı, bu yolda şehadete ulaşmış silah arkadaşlarımızın aziz hatıralarına olan bir borcumuz olarak görmekteyiz.” Şeklinde konuştu.

“TEMAD her geçen gün artan üye sayısı ile güçlü ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğu gerçeğini korumaya devam edecektir”

Bayrağı kendilerinden teslim alan gençlerin de modern harp silah araç ve gereçlerinin kullanılması, eğitimi ve idamesi alanlarında gösterdikleri örnek başarı ve özverili görev anlayışları ile bu tür oyunlara fırsat vermeyeceklerini belirten Bildiş, “Bu arkadaşlarımız emekli olduktan sonra da sosyal dayanışmalarını devam ettirmek, sorunlarına birlikte çözüm üretmek amacıyla tek ve yasal derneğimiz olan TEMAD çatısı altında toplanmaya devam edecektir. TEMAD her geçen gün artan üye sayısı ile güçlü ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğu gerçeğini korumaya devam edecektir. Bugün bu alanda sivil toplum kuruluşları arasında örnek bir dayanışma örneğine de şahitlik yapmaktayız. Şehitlere Saygı Bisiklet Turumuza destek vermek için Edirne'de bulunan bisiklet gruplarına mensup dostlarımız alanımızı doldurarak bu günümüzü daha özel kıldılar. Bu anlamlı etkinliğimize il sınırlarımız dışından, Lüleburgaz'dan gelerek destek veren bisikletçi dostlarımızın da katılımıyla bu günümüz daha anlamlı ve unutulmaz olmuştur. Her zaman aileden birisi olarak gördüğümüz sevgili pedaldaşlarımız. Bayrağımızı şehitlerimizin istiragahına ulaştırmak gibi anlamlı bir görev üstlendiniz. Doğa ve çevre dostu olduğunuz kadar milli değerlere verdiğiniz önemi de bir kez daha bu alanda gösterdiniz. Astsubaylar ve aileleri adına hepinize minnettarız. “ ifadelerini kullandı.

Törenin ardından heyet, Balıkpazarına kadar yürüdü. Oradan ayrılan bisikletliler Asker Hastanesi Şehitliği’ne kadar pedal çevirdi.

Burcu Temel