Telefon kaçakçılığında artış
Yurt dışında daha ucuz olan I Phone 4S, kaçakçılığı körüklüyor.
Yüzde 50 fiyat farkı yüzünden cep telefon kaçakçılığında artış gözlendi. Yapılan operasyonda 240 adet cep telefonu ele geçirildi.
Bulgaristan'dan gelen ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir otomobil, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince durduruldu. Otomobilde , 240 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi ve Otomobildeki 2 kişi gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada iki el çantası içerisinde 240 adet gümrük vergileri ödenmeden Türkiye'ye getirildiği belirlenen cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü N.B. ile yanındaki Y.M., ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Piyasa değerinin 600 bin lira olduğu belirlenen kaçak telefonlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.
AB ülkelerinde yaklaşık 1200 Tl. olan I Phone 4s telefonlar ülkemizde 2 bin liranın üzerinde bir fiyatla satılıyor. Geçtiğimiz hafta da Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 2 kişinin korse ile vücuduna sarılı halde 110 kaçak cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.