TED KOLEJİ'NDEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ İÇİN ANLAMLI KLİP

TED Edirne Koleji öğretmen ve öğrencileri tarafından '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle hazırlanan anlamlı klip büyük beğeni topladı.

TED KOLEJİ'NDEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ İÇİN ANLAMLI KLİP
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Koleji, 18 Mart 1915 tarihinde gerçekleşen Çanakkale Zaferi’ni unutmadı. Öğretmen ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine özel bir video klip hazırlandı.

Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ konulu klip izleyenlere o anları yaşattı.

Çanakkale Zaferi ve şehitler için klip hazırlayan okul vatandaşlar tarafından takdir topladı. Toplamda 2 dakika süren klip gösterilen Çanakkale esintileri ise herkesi duygulandırdı.

Hazırlanan klipte şu ifadelere yer verildi;

“İtilaf devletleri Çanakkale’yi ele geçirerek deniz yoluyla İstanbul’a ulaşmak ve boğazları kontrol altına almak istiyordu. İngiliz ve Fransız donanmaları Kasım 1914’te Çanakkale Boğazı’nda yoğun bir top atışına başlamışlardı.  Ama deniz savaşının kaderini değiştiren bir gelişme oldu. Cephanemizde kalan son 26 mayını Yüzbaşı Hakkı Komutasındaki Nusret Mayın gemisi düşman donanmasına fark ettirmeden boğaza döşedi. Bu Mayınlar 18 Mart zaferinin kazanılmasında büyük katkı sağladı. Bunun üzerine İtilaf orduları 25 Nisan günü Çanakkale’ye 2. Kez ve karadan saldırdı. Karaya ilk çıkan 4 bin 500 anzak karşısında sadece 340 askerimiz vardı. 25 Nisan’da henüz genç bir subay olan Yarbay Mustafa Kemal cepheye geldi. Cephanesi biten ve geri çekilen askerlere ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir diyerek tarihi emrini verdi. Aylarca süren savaş Mustafa Kemal komutasındaki Türk Ordusunun zaferiyle sonuçlandı. Bu zafer ülkeyi düşman işgalinden kurtararak Cumhuriyet’i kuracak olan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Ordusunun üstün kahramanlıklarını ve vatan sevgisini bütün dünyaya gösterdi. Biz bu sınıflarda bugün bu dersi gururla anlatabiliyorsak sizin sayenizde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin milletin hafızasında izler bırakmış destansı bir zafer olduğunu ifade eden TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, bu büyük zaferi kliple gelecek nesillere anlatmak istediklerini kaydetti.

Çanakkale ruhunu bu kliple yaşatmak istediklerini aktaran İba, “Ülkemiz için canını veren Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Burcu Temel