TED Edirne Koleji'nde ilk karne heyecanı
Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji Öğrencileri 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk karnesini aldı.
Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji Öğrencileri 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk karnesini aldı.
Farklı Heyecan
2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken, 90 yıllık TED tecrübesinin verdiği güçle öğrencileri geleceğe hazırlayan TED Edirne Koleji’nde karne heyecanı vardı. Cumhuriyet değerlerine bağlı, bilimle büyüyen, eğitimli ve donanımlı bireyler yetiştirme hedefiyle çıktığı yolda hızla ilerleyen TED Edirne Koleji’nde gerçekleştirilen etkinlikte 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk karneleri verildi. TED Edirne Kolejindeki ilk karne gününde renkli görüntüler oluştu.
Büyük Mutluluk
Öğretmenleri, öğrencilerine tek tek karnelerini ve başarı belgelerini dağıttı. Büyük mutluluk yaşayan öğrenciler, bu sevinçlerini, en az kendileri kadar heyecanlı olan aileleriyle paylaştı.
Sınıflarda yapılan karne dağıtımının ardından velilerin katılımıyla düzenlenen kapanış töreninde TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaparak öğrencilerin iyi bir tatil geçirmelerine yönelik dileklerini iletti. Arkadaşları ile vedalaşan öğrenciler ara tatil heyecanı ile okullarından ayrıldılar.
“Arkadaşlarımı ve okulumu çok özleyeceğim”
Karne alacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren 3’üncü sınıf öğrencisi İdil Kıraz, “Benim tenis kursum var. Kursuma devam edeceğim. İstanbul’a gezmeye gideceğim. Arkadaşlarımı ve okulumu çok özleyeceğim. Tatilde ders çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. Onun dışında ödevlerimi yapacağım.” Şeklinde konuştu.
Karnesinin çok güzel geldiğini ve ödül olarak tatile Bursa’ya gideceğini söyleyen 3’üncü sınıf öğrencisi Mustafa Altındağ, “Tatilde, ders çalışacağım, kitap okuyacağım ve sürekli tekrar yapacağım. Okulumu, bütün arkadaşlarımı, öğretmenlerimi ve müdürümü çok özleyeceğim.” Dedi.
"Notlarım Giderek Yükseliyor"
Matematik derslerinin giderek yükseldiğini söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Umay Baş; "Bu 4 ay benim için çok güzel geçti. Akademik olarak ilk başlarda matematikte kötüydüm ama şuan aldığım eğitimler sonucunda notlarım yükseldi. Bunların TED kolejinde aldığım eğitimler sayesinde olduğunu düşünüyorum. Karne alacağım için oldukça heyecanlıyım. Tatilde de ders çalışmalarına az az devam edeceğim. Özellikle derslerden sonra kitap okumayı ihmal etmeyeceğim." Dedi.
“Tatilde bol bol dinleneceğim ve kitap okuyacağım”
TED Edirne Koleji’nde 4 ayın bilim dolu, eğlence dolu, sanat ve spor dolu geçtiğini ifade eden 7’inci sınıf öğrencisi Doruk Büyükgöze, “Zaten sürekli spor yapıyorum, basketbol oynuyorum, müzikle uğraşıyorum, bateri çalıyorum. 4 ay benim için çok eğlenceli geçti. Tatilde de bol bol dinleneceğim. Kitap okuyacağım, spor yapacağım, basketbol oynayacağım. Karne aldığım için çok heyecanlı değilim ama yine de bir heyecan var.” İfadelerini kullandı.
Tatilde bol bol derslerine çalışacağını söyleyen 7’inci sınıf öğrencisi Öykü Fırtın, “4 ay kendime yeni bilgiler katarak, sportif aktiviteler katarak, sosyal ve aktif bir şekilde geçti. Karne alacağım için ayrıca çok heyecanlıyım. Tatilde bol bol kitap okuyacağım. Dinlenip ailemle güzel vakitler geçirmek istiyorum.” Dedi.
Geçen seneye kadar ders çalışmayı sevmediğini söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi Ali Yağız İba, TED Koleji’nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, matematik dersine karşı ilgisinin yükseldiğini belirtti.
“TED Koleji harika bir okul”
İlk karnelerini alacaklarından dolayı çok heyecanlı olduklarını söyleyen Velilerden Özlem İlimen, “TED Koleji harika bir okul. Biz okul seçerken çok dikkat etmiştik. Sosyal aktiviteler olsun, eğitimi olsun, öğretmenlerin deneyim ve tecrübesi olsun her şeyiyle çok iyi bir okul.” Dedi.
TED Koleji’nin Edirne’ye açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Velilerden Murat İlimen, “Atatürkçü, laik, demokratik bir eğitimi çocuklara aşılıyorlar. Onun farkındalığı zaten var. Sosyal aktiviteler olsun, öğretmenlerin çocuklara yaklaşımları olsun çocukların hayatı boyunca dışarıdan alamayacakları eğitimi ve öğretimi öğretmenlerimiz aşılıyor. Okuldan çok memnunuz. Keşke herkesin imkanı olsa da herkes bu okulda okutabilse çocuğunu.” Açıklamalarında bulundu.
“TED Edirne Koleji öğrenciyi farklı bir yere koyuyor”
Edirne’de bundan önceki dönemde 2 yıl başka bir özel okulda olduklarını fakat buradaki gibi bir eğitim verilmediğini vurgulayan Velilerden Ata Akbulut, “Biz de çok heyecanlıydık. Nasıl olur diye düşünüyorduk. Geçen 4 ayda TED Edirne Koleji’nden çok memnunuz. İlgi, alaka, öğrenciye davranış süper. Hem eğitim anlamında hem de insani anlamda öğrenciyi farklı bir yere koyuyor. Anne baba olarak biz çok memnumuz.” Dedi.
Burcu Temel – Ogün Kurkan