'Taksicilerin Bayram Günü'
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için kente yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bu durumun kentteki esnafların yüzünü güldürmesi, Kırkpınar stadyumunun kente olan mesafesi nedeniyle özellikle de taksi esnafının işlerinin artması bekleniyor.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemeye gidecek olan vatandaşların güreşlerin yapılacağı noktanın uzak olması nedeniyle, taksi kullanmayı tercih edebilecek olmaları esnafın yüzünü güldürüyor.
Kırkpınar’ı izlemeye gelecek birçok vatandaşın güreşlerin yapılacağı alana gitmek için taksi kullanacağını ve bu yüzden de Edirneli taksiciler olarak mutlu olduklarını dile getiren esnaf Serkan Tanrıkurt Kırkpınar’ın taksicilere ilaç gibi geleceğini belirtti.
Toplu taşıma araçlarının sıcak ve kalabalık olmasından dolayı vatandaşların genel olarak taksileri tercih ettiğini söyleyen Tanrı kurt; “Taksi kullanımı Kırkpınar zamanı oldukça yoğun oluyor. Hem yurt içi ve yurt dışından gelen turistler çok oluyor. Hem de Edirneli vatandaşlarımız da Kırkpınar alanına gitmekte oldukça zorluk yaşadığı için taksi kullanmayı tercih edebiliyorlar. Minibüse binip sıcakta kalabalığı çekmek yerine taksiye binip rahatça gideyim düşüncesiyle birçok Edirneli vatandaş ta taksilerimiz kullanıyor. Geçtiğimiz sene işlerimiz güzel geçti. Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor. Genel olarak Edirne’de tüm taksici arkadaşlarımızın işleri iyi gidiyor. Uzaklık veya mekân fark etmiyor. İnsanlar taksileri tercih ediyor. Kırkpınar gibi etkinliklerin olduğu zamanlarda Edirne’de gerek taksiciler olsun gerek esnaflar olsun işleri iyi gittiği için bayram havasında oluyorlar. Biz taksicilere yaradığı gibi tüm esnaf arkadaşlara da ilaç gibi geliyor” şeklinde konuştu.
Taksi esnafı Tanrıkurt, genel olarak Edirne’deki taksicilerin durumlarının iyi olduğunu ve Kırkpınar zamanı daha fazla avantajlı olacaklarını söyledi.
Her sene Kırkpınar zamanı işlerinin daha yoğun ve bereketli geçtiğini ifade eden Tugay Topçu şunları söyledi: “Bu durak dışında Esentepe’deki taksi durağında da çalıştım. Oradaki durak ile çarşıdaki durak arasında pek fark olmuyor. Tüm taksiciler işini yapıyor. Hele Kırkpınar zamanı daha yoğunluk yaşanıyor. Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de Kırkpınar alanına kendi aracıyla gitmek istemeyenler olsun, dolmuşa binmek istemeyenler olsun, dışarıdan gelenler olsun her kesim mutlaka taksi kullanmayı tercih ediyor. Şimdiden işlerimiz yoğun gidiyor. Hayırlısı olsun.”
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin bu yıl 657’ncisi düzenlenecek.
Filiz UÇAN