Taksiciler genel kurulunu yaptı
Edirne Taksiciler Derneği ilk genel kurullarını yaptı. Edirne'de bulunan 500'ün üzerindeki taksicinin üye olması beklenen dernek, taksicilerin haklarını savunarak, Edirne'ye daha iyi hizmet etmeyi amaçlıyor.
Dernek Başkanı Oktay Bozkurt, "Derneğimizin kuruluşunun temel amacı, artık yaşadığımız sorun ve sıkıntılarımızda bireysel olarak duyuramadığımız sesimizi kitlesel olarak duyurmak ve sayısal çoğunluğumuzu birlik olup güce çevirerek sorunlarımızı aşmaktır" dedi.
Edirne taksiciler Derneği kısa süre önce kurulmasına rağmen, Edirne'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları arasına girdi. Edirneli taksiciler dernek çatısı altında toplanarak sorunlarına çözüm arayacak.
Taksiciler Derneği ilk genel kurullarını dernek binalarında yaptı. Dernek binalarındaki genel kurul öncesi konuşan kurucu Başkan Oktay Bozkurt, 56 durak ve 513 araçla 138.000 nüfuslu Edirne'de taksicilik yaptıklarını dile getirerek, "Şehrimizde, Toplu taşımada şehir içi ulaşım sorununun had safhada olduğu ve halen devam ettiği şu dönem ve öncesinde dahi bizler sorunun hiçbir zaman bir parçası olmadık" dedi.
Edirne'de minibüslerin kademeli olarak koltuk sayılarını arttırarak otobüse dönüşmesine ve bu otobüslere (M) plaka takılıp minibüsçülük yapılmasına dahi sessiz kaldıklarını dile getiren Bozkurt, şunları söyledi:
"Üzülerek söylüyorum bizler sınıfta kaldık. Birlik olamadık ve birlikte hareket edemedik, ekmeğimize sahip çıkamadık. Derneğimizin kuruluşunun temel amacı, artık yaşadığımız sorun ve sıkıntılarımızda bireysel olarak duyuramadığımız sesimizi kitlesel olarak duyurmak ve sayısal çoğunluğumuzu birlik olup güce çevirerek sorunlarımızı aşmaktır. Unutulmamalıdır ki bu güne kadar tarih tek başına kazanılmış bir hak alma başarısı yazmamıştır. Bütün kazanımlar insanların bir araya gelerek güç olma mücadelesini kazandıktan sonra elde edilmiştir. Geçmişten bu güne tarih bunun örnekleriyle doludur. Bu bağlamda üyelerinden hiçbir maddi beklenti içinde olmayan derneğimize tüm taksici arkadaşlarımızı bekliyoruz.
Çünkü; Bizler insanlara doğumundan ölümüne kadar her daim hizmet veren meslek mensupları olarak toplum hayatında önemli bir yere sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Günlük hayatta birçoğumuz farkında olamasak ta yeri geliyor insanlar bize oğlunu, yeri geliyor dostunu, kızını, canını, eşini, kısacası namusunu emanet ediyor.
Hepimizin aynı gemide olduğunun bilinciyle bu hak arama mücadelemizde ve mesleğimizin saygınlığını arttırmak için ilk önce yerelde daha sonra genelde dürüstçe mücadele eden herkese saygılarımla."
Konuşmaların ardından yapılan seçimde yönetim kurulura şu isimler seçildi:
Oktay Bozkurt, Erdal Çağlayan, Tanju Civaner, Olkan Bayır, Ali Kaan Dağdelen, Selçuk Köken, Serkan Tanrıkut, Tamer Makak, Ahmet Kolucanlı, Yaşar Eski, İsmail Yüksel, Erdoğdu Zangalı, Mehmet Hocaoğlu
DENETİM KURULU
Bahri Atabay, Nihat Öztürk, Pınar Kızıldan