Sokaktaki canlar için mama ve su kapları yaptılar

Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği (TRAKDER), 'sokak hayvanlarını unutmayalım, her şey sevgiyle başlar' sloganı altında farkındalık oluşturmak amacıyla Edirne Kent Ormanı'ndaki  kedi, köpek ve kuşlar için atık pet şişelerden hazırladıkları yemlikleri ve sulukları uygun noktalara yerleştirdi.

Sokaktaki canlar için mama ve su kapları yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların evlerinde olması nedeniyle sokaktaki canlar yiyecek ve içecek bulmada oldukça zorlanıyor. Bu kapsamda farkındalık oluşturmak amacıyla Edirne Kent Ormanı'nda bir araya gelen Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği (TRAKDER), atık pet şişelerden hazırladıkları yemlik ve sulukları çeşitli noktalara yerleştirdiler.

'Sokaktaki canları unutmayalım, her şey sevgiyle başlar'

Farkındalık oluşturmak amacıyla salgın sürecinde Edirne'de kalan öğrencilerle beraber 'sokak hayvanlarını unutmayalım, her şey sevgiyle başlar' diyerek kedi, köpek ve kuşlar için bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Hakan Çalışkan; "Öğrencilerimiz atık pet şişelerden öğrencilerimiz kendi elleriyle pratik mama ve suluk kapları ürettiler. Biliyoruz ki çetin kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Herkes bu minik canların yaşaması için yapacağı küçük şeyler olduğunu unutmamalıdır. Kent ormanında kuşlar için ağaçlara yemliklerimizi astık, isteyen bu kapları daha sonra yem ile doldurabilir. Yine kedi ve köpekler için de mama ve su kaplarını da uygun yerlere bıraktık. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan