Soğuk zarar verdi
Gece -7’ye düşen hava sıcaklığı sonucu sebze ve meyveler dondu.
SEBZE MEYVE HALİ DE NASİBİNİ ALDI
Edirne'de Sibirya soğukları sebze ve meyve halini de vurdu Özellikle gece yaşanan şiddetli soğuk tonlarca sebze ve meyvenin donmasına neden oldu. Yüzlerce ton sebze ve meyvenin donması karşısında yazıhane sahipleri çaresizlik içinde kalarak,"Sibirya soğuğu bizi yaktı" dediler. Kalan birkaç kilo sebze ve meyvenin de donmaması için kabzımallar elektrikli soba ve battaniyeler ile soğuktan korumaya çalışıyorlar.
SEBZE VE MEYVELER DONDU
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Üyesi Erdoğan Balcı, “Edirne Hal'inde geçen haftadan bu yana doğru dürüst mal yapamıyoruz. Mal sevkiyatı yaptık, hepsini de dondurduk. İstanbul da Bayrampaşa da mal yüklemesi yapıyorsun . Orada da soğuk tabi aynı soğuklar var. Bu haliyle meyvelerin hepsi çarpılmış durumda. Esnafta bir şey alamıyor aldığını donduruyor. Önlemimizi aldık dükkanın içinde ısıtıcıları yakıyoruz içerde sorun yok ama bütün sorun nakil edilmesinde.” dedi.
Hal esnafı Hasan Göregen “En son dün mal sevkiyatı yaptık, hepsi dondu. Havaların iyileşmesini bekliyoruz. Kömür sobası yakıyoruz. Sağlam kalanları da içeride ateş, katalitik ya da soba yakarak korumaya çalışıyoruz. Duvarların etrafına kâğıtlar bezler sarıyoruz. Malların donmaması için battaniyelerle İlkel şekilde korumaya çalışıyoruz."dedi. Patates ve soğan donmasın diye kömür sobalarını yaktıklarını belirten hal esnafı soğuktan mahsulü korumanın en mantıklı yolunu ısıtıcı, katalitik ve kömür sobası yakmakta buluyor.