'Siz hangi gazetede çalışıyorsunuz?'

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, DHA Muhabiri Engin Özmen'in Üniversitenin internet sayfasından Nisan ayında Atatürk resmi ile Türk Bayrağının kaldırıldığını anımsatıp "yerine koymayı düşünüyor musunuz ?"sorusu üzerene "Siz hangi gazetede çalışıyorsunuz?" diye sordu.

'Siz hangi gazetede çalışıyorsunuz?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldikten 1.5 yıl aradan sonra düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilerin karşısına geçen Prof. Dr. Yener Yörük, kendisine yöneltilen bazı sorulardan hoşnut olmadı.

Senato Odası’nda yapılan toplantıda Yörük, DHA Muhabiri Engin Özmen’in Trakya Üniversitesi’nin internet sayfasından kaldırılan Atatürk ve Türk Bayrağı'nın yeniden konup konmayacağını sormasına tepki göstererek “Siz hangi gazetede çalışıyorsunuz?”diye sordu. Engin Özmen’in DHA’da çalıştığını, bu konuda haber yaptığını ancak, cevap alamadığını ifade etmesi üzerine Yörük, “Siz nasılsanız bizde o şekildeyiz Edirne'deki gazeteler ne ise bizde oyuz. Bir farkımız yok.” dedi.

Bunun üzerine devreye giren Vatandaş Gazetesi Yazı işleri Müdürü Emre Sedef, “Gazetelerin logosunda Atatürk ve Türk Bayrağı yok. Bizde de Atatürk yok mu demek istiyorsunuz” dedi.

Soruların peş peşe gelmesi üzerine Yörük, “Bu anlamda önemli olan bilgiye erişim. Atatürk’ümüzün resmi taç kapımızda var. Her girişimizde görüyoruz. Siz Atatürk’ün kalkmasını isterseniz biz engel oluruz” diye konuştu.

KİRACILARLA İLGİLİ SORUN VAR

Gazetecilerin, üniversitenin kiracıları arasında yaşanan sorunları da gündeme getirmesi üzerine şunları kaydetti:

Biz devlet kurumuyuz. Kiraya verdiğimiz yerler var. Kiracı kirayı ödemediği zaman icra takibi yapıyoruz. Bu bizim yasal sorumluluğumuz. Özellikle de çarşıyı soruyorsanız, Çarşı 2013 yılında hiç ödeme yapmadı. Yıllık 56 bin lira kirası var. Ayrıca aldığı kira gelirlerinin yüzde 10'unu bize verme taahhüdü var. Bunların hiç birini yerine getirmedi. Bizde bu süreçte Sayıştay’a danışarak icra takibi başlattık. Burada bir sorun yok. Burada ki problem şu. Biz devlet olarak alacağımızı alamadığımız için mağduruz. Ancak biz sizler tarafından kamuoyuna zalim olarak gösterildik.

Lozan Anıtı nın yanındaki Anıt kafe de, tüyü bitmemiş yetim hakkıyla bir kuruş para ödemedi. Elektriği, suyu, doğalgazı bizden kullandı. Bir kuruş ödeme yapmadı. Sözleşmedeki kişi başka, kafeyi işleten başka. Sözleşme ise kişi bir başkasına devredemez diyor. Eğer devlet varsa ki zaten var, biz adaletin uygulanmasını isteriz.”