Sinanköy Kalesi'nde, uçurtma şenliği yapıldı

Sinanköy Kalesini tanıtmak ve Lalapaşa yöresinde ki tarihi kalıntıları gün yüzüne çıkarmak amacıyla, Sinanköy Kalesinde uçurtma şenliği düzenlendi.

Sinanköy Kalesi'nde, uçurtma şenliği yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 1.si düzenlenen Sinanköy Kalesi uçurtma şenliğinde konuşan Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın; "Sinanköy Kalesini tanıtmak ve Lalapaşa yöresinde ki tarihi kalıntıları gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik bundan sonra geleneksel hale getirilerek her yıl geliştirilerek devam edecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl Prof.Dr.Engin Bektaş tarafından tertip edilen bir gezi ile gazetecilere tanıtımı yapılan Sinanköy Kalesi gezisinde Gazeteci Cavit Göçmen tarafından ortaya atılan önerinin hayata geçirilmesiyle düzenlenen Sinanköy Kalesi Uçurtma Şenliğinin ilki, dünkü gerçekleştirildi.

Şenliğin fikir babası ve tertip komitesi üyesi gazeteci Cavit Göçmen yaptığı açıklamada; doğup büyüdüğü köyünde var olan bu kalenin turizm açısından getiri sağlaması arzusu ile bu etkinliğin yapılmasını önerdiğini belirterek, "köy muhtarımızda benim bu teklifime sıcak baktı ve Kaymakamımızın,Belediye başkanımızın ve de Çimentaş Fabrikası yetkililerinin katkı ve destekleriyle bu yıl 1.sini gerçekleştirdik." dedi.

Sinanköy Muhtarı Sabri Bircan, bu etkinliğin köyünü ve köydeki kaleyi tanıtmak adına çok yararlı olacağını umduğunu ve bunun her yıl devam edeceğini vurguladı.

Gazeteci Tunç Üçerin organize edip sunduğu programda uçurtma yarışmasına katılan 54 öğrenciye şenlik ambleminin bulunduğu şapka ve tişörtler hediye edildi. Ve Üç kategoride yapılan yarışlar sonunda;

En güzel uçurtma dalında 1.liği Rafet Genel, 2.liği Nazmiye Avcı, 3.lüğü Kardelen Fidalı

En ilginç uçurtma dalında 1.liği Musa Kahraman 2.liği, Simge Kuru,3.lüğü Simge Çilli

En yüksek uçan uçurtma dalında 1.liği Celal Filiz, 2.liği Okan Can,3.lüğü Doğan Vuran elde etti.

Dereceye girenlerden birincilere bisiklet ikinci ve üçüncülere de saat hediye edildi. Ödüller Kaymakam Ceyhun Dilşat Taşkın, Belediye Başkanı Ali Osman Uzman, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Kahya, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Çetin tarafından verildi.