ŞİMDİ DE MİDE GRİBİ VİRÜSÜ YAYILIYOR

Keçi gribi, domuz gribi, kuş gribi....

ŞİMDİ DE MİDE GRİBİ VİRÜSÜ YAYILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keçi gribi, domuz gribi, kuş gribi....Son zamanlarda farklı bir grip türüyle karşı karşıyayız. Mide ve bağırsaklarda görülen nörovirüsün sebep olduğu MİDE GRİBİ. Okullarda, işyerlerinde ve kalabalık ortamlarda hızlı bir şekilde bulaştığı için salgına sebep oluyor. Universal Kadıköy Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Mennan, "Her grip türünde olduğu gibi hijyen çok önemlidir ve bunun için eller sık sık yıkanmalı, özellikle tuvalet sonrası, yemekten önce ve sonra mutlaka yıkanması gerekir." diyor.

Solunum yollarını tutan virüslerin oluşturduğu gribal enfeksiyon dışında, sindirim sistemine de yerleşip mide gribine yol açabilen virüsler vardır. Mide gribine yol açan virüsün adı nörovirüstür. Bu virüs de enfeksiyon, mide ve bağırsakları etkileyerek mide gribi adı verilen hastalığa yol açıyor. Hastalık durumu genel vücut ağrıları, baş ağrısı, bulantı, istifra, kramp şeklinde karın ağrıları ve ishal ile seyrediyor. Dr. Mennan, "Kişiler virüs bulaşmış yiyecek ve içecekleri tüketerek ve virüs bulaşmış eşyalara dokunup, ellerini ağızlarına sürerek enfeksiyon kapabilirler." diyor.

Hastalığı geçiren kişinin mümkünse özel eşyalarını ayrı tutması ve hastanın temas ettiği yüzeyler dezenfekte edilmelidir. Hastalık kimi zaman ağır geçirilmekte, hastane yatışlı tedaviyi gerektirmektedir. Okullarda ve işyerlerinde bu konuda eğitim verilmeli, kişiler hijyen konusunda bilgilendirilmelidir.

Söz konusu okullar ve küçük çocuklar olunca hijyen konusunda çocukları sürekli uyarmak ellerini sık sık yıkamalarını sağlamak ve hasta olduklarını hissettiklerinde hekime danışmaları konusunda anne-babaları uyarmak gerekiyor.