Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye EVET
'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' etkinliğinde kadınlar tek ses, tek yürek oldu. Kadın Dayanışması adı altında toplanan Kadın Dernekleri, ‘şiddete hayır' dedi.
Edirne Belediye Başkanlığının girişimleri ile Edirne Kadın dayanışması adı altında toplanan kadın Örgütleri-Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşları, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinliklerinde tek ses oldu.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Buradan Saraçlar Caddesine yürüyen Kadınların etkinliklerine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’da destek vererek yürüyüşe katıldı. Saraçlar caddesinde buluşan kadınlar Edirne Sahne Meydan Tiyatro Topluluğunun gösterisini izledi ve basın açıklaması yapıldı. Daha sonra ise Sanatçı Hande Erzen, kadınlarla birlikte ‘Kadınlar vardır’ şarkısını söyledi.
Etkinlikler çerçevesinde katılımcılar yüzlerini boyayarak, destek verdi.
Özlem Ceylan