Sedef Kuleyi belediye mi yapacak?

Edirne Belediyesi olağan encümen toplantısı Encümen Başkanı Nihan Akdere başkanlığında toplandı. İhaleye çıkan Sedef Kule için talipli yok.

Sedef Kuleyi belediye mi yapacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi olağan encümen toplantısı Encümen Başkanı Nihan Akdere başkanlığında toplandı. İhaleye çıkan Sedef Kule için talipli yok.

Encümende ihaleye çıkan Sedef Kule için ise talipli çıkmadı. Başkan Sedefçi'nin seçim vaadi olarak bilenen ve Edirne turizmi için önemli bir katlı olacak olan kulenin ihalesi talipli olmayınca iptal edildi. Edirne Belediyesi düzenlediği ihale de kendi mülkünde bulunan Edirne Merkez Hıdırlık mevkiindeki Sedef Kule ile diğer ünitelerin yapımı ve işletmesi için 29 yıl süre ile sınırlı aynı hak üst hakkı verecekti. Encümen ayrıca Türk Hava Kurumunun mezbahayı kullanma talebini de görüştü. Kurban Bayramı nedeni ile toplanacak olan derilerin konulması için istenilen Edirne Belediyesi Mezbahası yıkıldığı için talep yerine getirilemedi.

"BELEDİYE İMKANLARI İLE YAPACAĞIZ"

Sedef Kulenin ihalesi öncesi görüştüğümüz belediye başkanı Hamdi Sedefçi, bundan sonra ki ihalede de talip çıkmaması halinde, kuleyi belediye imkanları ile yapacaklarını söyledi. Başkan Sedefçi, "Talipli çıkmaması halinde 2012 yılı Ocak ayında mecliste karar alarak kendi imkanlarımız ile yapmak için ihaleye çıkacağız. Ben sözümün arkasındayım, bu güne kadar söz verdiğim her şeyi yaptım ve Sedef kule de yapılacaktır" dedi.