Seçimli olağan genel kurulu yapıldı

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi 4'üncüsünü gerçekleştirdiği seçimli olağan genel kuruluyla yeni dönemde görev alacak üyelerini seçti.

Seçimli olağan genel kurulu yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 yıldır dönem başkanlığını başarıyla sürdüren Şahide Ağaoğlu; “2009-2019 arası Kadın Meclisi sürecinde kadının eşit, insan hakları konusunda dayanışma örgütlenme, şiddet karşıtı kurumlarla ilişkilendiklerini, kadını koruyan 6284 sayılı yasa bilincinin genişletilmesi için çalıştıklarını,İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayarak kadını koruma ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği sağlanması yönünde Türkiye Devletinin taahhütlerini paylaştıklarını ifade ederek, kadınların eşit söz hakkı ile hiçbir hiyerarşi olmadan 10 yıldır yatay örgütlenme yaparak ve birbiriyle dayanışarak güçleniyor.”Dedi.

Yeni dönemde başkanlık görevine seçilen Sevi Karaman’da; “Bugüne kadar olduğu gibi gönüllülük esasıyla yedek ve asıl üye ayrımı yapmadan, kararları birlikte alacağız. Ortak kadın dili ve kadın bakış açısı ile kadının kent yaşamında eşit temsil edilmesi, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve  kadına yönelik  şiddetle mücadele konularında farkındalık yaratmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” Dedi.

Yeni dönemde görev alacak diğer isimler ise Sevim Karaman, Gönül İdin, Hümeyra Erçin, Vildan Ünsal Gizlenci, Seval Özcan, Hacer Aydın Özek, Gizem Arı, Hafize Belge, Semra Çule, Pınar Ersaçmış, Sevilay Güler, Reyhan Güzel, Filiz Avcı, Nurten Kasapoğlu oldu.

Ogün Kurkan