'SAYGI, MİNNET, ŞÜKRAN VE ÖZLEMLE ANIYORUZ'

Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım 97'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü, Zübeyde Hanım'ın ölümünün 97'inci yıldönümünde saygı, minnet, şükran ve özlemle andıklarını söyledi.

'SAYGI, MİNNET, ŞÜKRAN VE ÖZLEMLE ANIYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Aydınlandık ve aydınlanacağız”

1881 yılında Selanik’ten bir güneş doğduğunu söyleyen Hepgüllü; “Aydınlandık ve aydınlanacağız. Bize o büyük önderi gönderdiği için bir kez daha kendisini anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk şöyle demişti: ‘Bizi bir Türk anası doğurmadı mı?’ Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları ve torunları olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getirdiği için Zübeyde anamıza saygı duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Gazetecileri unutmadılar”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçilerinin yoğun olduğunu düşündükleri için kutlamayı geciktirdiklerini belirten Hepgüllü; “Yönetim ve arkadaşlarımız adına iyi ki varsınız diyorum. Sürekli yanımızda olmanız bize ayrı bir gurur veriyor. Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Gazeteciler arasında da çok sayıda işsiz insan var. Umarız ki işsizlik sorunları ortadan kalkar” dedi.

Dernek Başkanı Mine Hepgüllü açıklamaların ardından basın mensuplarına karanfil ve kalem hediye etti.

Burcu Temel