'Saraçlar Caddesinde Aşina Yüzler'

Diş hekimi Tekin Sayınbaş, Edirne Belediyesi'nin desteğiyle çıkarttığı "Saraçlar Caddesi'nde Aşina Yüzler" isimli kitabını tanıttı.

 'Saraçlar Caddesinde Aşina Yüzler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan tanıtıma Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile kitabın yazarı Diş Hekimi Tekin Sayınbaş katıldı.
Hamdi Sedefçi yaptığı konuşmada, Tekin Sayınbaş’ın, Saraçlar Caddesi’nde esnafları konu aldığını söyledi.
Saraçlar Caddesinden kimler geldi kimler geçti diyen Sedefçi, şöyle devam etti:
Edirne bir tarih ve kültür kenti, insanlar yaşayıp iz bıraktıkları bir kent ve bizimde kentimizin kalbi de Saraçlar Caddesi. Bu caddeden kim bilir kimler geldi kimler geçti. Ama Tekin abi gibi değerli abilerimiz bunları biliyor. Tekin abi ile beraber bir iş birliği yaparak bir kitap hazırlaması yapıldı. Sonuçta şu anda kitap hazır. Kitapta bir 10 yıllık kesit var, 50'liler ve 60'lar arasında. Yaşayan bir saraçlar çarşısını orada okuyacaksınız. Yani kimler yaşamış, kimler ne yapmış bunu irdelemiş değerli büyüğümüz. Ben kendisini kutluyorum, böyle Edirne sevdalısı insanlar oldukça bizim sırtımız yere gelmez diye düşünüyorum. Edirne halâ onlar sayesinde yaşıyor.”
Yazar Tekin Sayınbaş da kitabın Edirne’nin 50 yıl öncesine ışık tuttuğunu söyledi. Sayınbaş, böyle bir kitabın basılmasına destek olan Edirne Belediye Başkanı ve Meclisine, personeline teşekkür etti.