SALGIN DÖNEMİNDE YÖRESEL YEMEKLERE TALEP ARTTI
Kendisine ait 2 yıldır hizmette olan bir hamburger salonu olduğunu dile getiren 40 yaşındaki Yeliz Gerger, pandemi döneminde işler durgunlaşınca sosyal medyaya yöneldi. Koronavirüs nedeniyle restoran ve kafelerin sadece paket servise açık olduğu dönemde Yeliz Gerger, evde yaptığı yemekleri sosyal medya üzerinden satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Özellikle salgın döneminde ev yemeklerine talebin arttığını söyleyen Gerger, güzel dönüşler aldığını belirterek, müşteri memnuniyeti ve daha fazla ürün için çalışmalar yapıyor.
Pandemi döneminde insanların beslenme ve mekan alışkanlıkları değişti. Restoranların paket servise geçmesi ile binlerce çalışan işsiz kalırken, yerine ev yemekleri ön plana çıkmaya başladı.
Kendisine ait 2 yıldır hizmette olan bir hamburger salonu olduğunu dile getiren 40 yaşındaki Yeliz Gerger, pandemi döneminde işler durgunlaşınca sosyal medyaya yöneldi.
Sosyal medya üzerinden ev yemekleri satışı yaptığını dile getiren Gerger,”Hamburger genelde öğrencilerin yediği bir yemek türü. Öğrencilerde olmadığı için açıkçası işlerimiz durma noktasına geldi. Ne yapabiliriz diye düşünürken arkadaşlarımızın desteğiyle bu şekilde oldu. İkisini birlikte yürütmeyi düşünüyorum. Ev yemeklerine talepler şu anda çok iyi durumda” şeklinde konuştu.
“Edirneliler doğu yemeklerine çok talep gösteriyor”
Pandemi döneminde herkes evlerde olduğu için genelde ev yemeklerine talebin daha fazla olduğunun altını çizen Gerger, “Yeni açılmış olmasına rağmen güzel tepkiler alıyorum. Arkadaşlarım bana destek çıktı. El lezzetimin güzel olduğunu söyleyerek bana destek oldular. Onlar beni bu yola ittiler. Ben de denemekte fayda var diyerek bu yola çıktım. Şimdilik güzel dönüşler alıyorum. Amacım daha da ilerletmek ve daha iyi yerlerde olmak. Ben Urfalıyım. Yani bütün yemekleri de kendim yapıyorum. Genelde o yörenin yemeklerini yapıyorum. Talep olursa her yörenin yemeklerini yapabiliriz. Ama Edirneliler genelde bizim oranın yemeklerine daha çok talep gösteriyor.” İfadelerini kullandı.
Arkadaşlarının desteği ile başladığı işten talep gördükten sonra Edirne’nin her noktasına hizmet vermeye başlayan Gerger, şimdi ise yeni bir iş yeri açmanın hayalini kuruyor.
Özellikle salgın döneminde ev yemeklerine talebin arttığını söyleyen Gerger, güzel dönüşler aldığını belirterek, müşteri memnuniyeti ve daha fazla ürün için çalışmalar yapıyor.
Burcu Temel