'SAĞLIKTA ŞİDDET YASASININ UYGULANMASINI İSTİYORUZ'
Edirne Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taylan Önal, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Halkın sağlığını en üst seviyeye taşımak için çalıştıklarını belirten Önal,sağlıkta şiddet yasasının uygulanmasını ve şartların iyileştirilmesini istediklerini söyledi.
Tarihten gelen sorumlulukla görev başında olduklarını söyleyen Edirne Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taylan Önal, Mesleği halkın sağlığını en üst seviyeye taşımak için icra ettiklerini belirtti.
Son yıllarda dayanılmaz boyutlara ulaşan sağlıkta şiddet, değersizleştirme, bilginin ve bilimin küçümsenmesinin işlerini yapamaz noktaya getirdiğini ifade edenDr.Önal,mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini beklediklerini söyledi.
Bu sebeple aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları ve tüm sağlık paydaşları ile birlikte son 1 yıl içerisinde tüm yurtta 5 defa iş bırakıp,3 defa miting yaparak kamuoyuna ve Sağlık Bakanlığı’na seslerini duyurmayaçalıştıklarını belirten Dr. Önal,vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmesi ve hastalarla daha çok ilgilenebilmek adına 14-15-16 Mart 2022 tarihlerinde 3 günlüksendikal İş bırakma faaliyetlerine katılacaklarını duyurdu.
Haklarının talebi hususunda bir sonuca ulaşılmadığı takdirde bu eylemlerin artarak devam edeceğini söyleyen Dr. Önal,“Etkin bir sağlıkta şiddet yasası ve bu yasaları uygulayan adalet sistemi, 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da önerilerimiz doğrultusunda revize edilmesini, Malpraktis yasası ile ilgili acil düzenleme yapılmasını, Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak makul bir ödeme, hak ettiğimiz bir emeklilik yaşamı veAile sağlığı merkezi gider ödemelerinin, ASM gider artışına paralel olarak artırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Burcu Temel