Saadet'ten çözüm raporu

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Saadet Partisi Genel Merkezinin terör olaylarının önlenmesine yönelik bir çalışma yaptığını söyledi.

Saadet'ten çözüm raporu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Edirne Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Saadet Partisi genel merkezinin terör olaylarının önlenmesine yönelik bir çalışma yaptığı bildirildi. Raporda mevcut durum ve yapılması gerekenlerin ifade edildiğini söyleyen Demirkıran, Saadet Partisi Güneydoğu çalışma komisyonunun tespit ve önerilerinin tatbik edilmesinin huzurun sağlanması ve çözüm için şart olduğunu söyledi.

Terör, Güneydoğu ve Çözüm adlı raporda, sorun ele alınırken, çözüm önerileri de bir bir dile getirildi. Terör sorununun temelinde taklitçi yönetimlerin, uyguladığı yanlış politikaların zemin oluşturduğunun vurgulandığı raporun giriş kısmında terörün yıllardan beri Türkiye’nin bir numaralı meselesi olduğu belirtildi. Gün geçtikçe de daha tehlikeli bir istikamete doğru ilerlediği uyarısı yapılırken, terörün dış desteklerine dikkat çekildi. Terörün, dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edilip desteklendiği vurgulandı.

MEVCUT DURUM ŞU ŞEKİLDE

Raporda mevcut durum şu maddeler ile ifade edildi; “Bölgenin bir kısmına gidilemiyor. Yolların bir kısmı mayınlanmış, teröristler şehir yapılanmasını tamamlamış. Her gün yoğun çatışmalar oluyor. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Halk mağdur, iki ateş arasında can pazarı yaşıyor. Evleri yıkılmış, işyerleri kapanmış, şehri terk ederek kendi ülkesinde mülteci durumuna düşmüş. Bölgenin önemli bir kısmında sosyal ve ekonomik yapı çökmüş durumdadır.Eğitim öğretim durmuş, öğretmenler bölgeyi terk etmişler. Bölgenin kırsal alanları, ilçe ve köyler boşalmış durumda.Bölge halkı iki ateş arasında kaldığı kanaatindedir. Kendisini çaresizlik içerisine itilmiş görmektedir. Teröre karşı yapılan savaşta suçlu ile masum arasında dikkatli bir ayrım yapılamaması bölge halkını yanlış tercihlere itmektedir. Kaldırılan her cenazede duygular derinleşerek dile getirilmekte ve asırlarca bir arada yaşayan, birbiri için canını veren kardeşler arasında etnik tefrikalar oluşturulmak suretiyle kardeşlerin birbirine düşman edilmesi istenmektedir.”

Haber Merkezi