Saadet Partisi'nden Mısır'daki katliama tepki
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yaptığı silahlı müdahaleyi şiddetle kınadı.
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran kardeş ülke Mısır da meydana gelen insanlık dışı katliamlarla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Mısır’da darbe yönetiminin yapmış olduğu katliamı, Saadet Partisi olarak şiddetle kınadıklarını ifade eden Demirkıran, şöyle devam etti:
“Başta İslam Dünyası olmak üzere bütün dünya kamuoyunu bu hukuk dışı darbeci yönetime, yapılan insan hakları ihlallerine ve katliamlara seyirci kalmamaya davet ediyoruz.
Askeri darbe ile meşru Cumhurbaşkanı’nın görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Mısır halkı şu ana kadar şiddete başvurmamış ve silah kullanmamıştır. Bu durumu takdirle karşılıyoruz.
Silahsız Mısır halkını katletmekten çekinmeyen, Mısır ordusunun bu davranışları ile kime ve neye hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.
Kendi halkına karşı ateşli silahlarla müdahale eden Mısır ordusunun bu davranışlarının ne hukuk, ne demokrasi ve ne de insan hakları ile bağdaşmadığını hatırlatarak, bu tutuma hemen son vermesini talep ediyoruz.”
İSLAM İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ HAREKETE GEÇMELİ
Demirkıran, konuyla ilgili dikkate alınması gereken konuları da şöyle sıraladı:
“İslam İşbirliği Örgütü, Mısır’da meşruiyete dönülme ve katliamların durdurulması konusunda harekete geçmelidir. Birleşmiş Milletler Teşkilatı etkin tedbirler almak için derhal harekete geçmelidir.
Darbeci Mısır Yönetimine bazı ülkeler tarafından verilen her türlü maddi ve siyasi destek, bu katliamları körüklediği dikkate alınarak, derhal durdurulmalıdır.
Böylece gayrimeşru idarenin Mısır’ın başından uzaklaştırılması en kısa zamanda sağlanmalıdır.
Mısır’daki gayri meşru darbeci yönetim işbaşında kaldığı sürece, demokrasiye ve hukuka gerçekten bağlı olan ülkeler Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır”