Rakibimiz Beşiktaş
Edirne'nin Beko Basketbol Ligi temsilcisi Olin Edirne Basket, bu hafta Mimar Sinan Arena'da Avrupa Kupası'nda Final Four'a kalan Beşiktaş Milangaz'ı konuk edecek.
Edirne'nin Beko Basketbol Ligi temsilcisi Olin Edirne Basket, bu hafta Mimar Sinan Arena'da Avrupa Kupası'nda Final Four'a kalan Beşiktaş Milangaz'ı konuk edecek.
Olin Edirne, Beko Basketbol Ligi 23. haftasında 18 Mart Pazar günü Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda ligin güçlü ve köklü ekiplerinden Beşiktaş Milangaz'ı konuk ediyor. Maç saat 13:00'da başlayacak ve Digitürk üzerinden Lig TV3'den de canlı olarak yayınlanacak.
Maçın hakemleri Recep Ankaralı (Başhakem), Zafer Yılmaz ve Turgut Işık. Gözlemci Alaattin Topçu.
11 Mart Pazar günü Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda Bandırma Kırmızı ile karşılaşan takımımız büyük bölümünü önde götürdüğü maçı 6 sayı farkla 68-74 kazanarak galibiyet sayısını 7'ye çıkarmış ve önemli bir galibiyete imza atmıştı.
Bandırma Kırmızı maçının ardından hiç ara vermeden çalışmalarını sürdüren Olin Edirne'de cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor. Olin Edirne antrenörü Gökhan Taştimur Bandırma Kırmızı maçı sonrası yaptığı açıklamada önemli bir galibiyet aldıklarının altını çizerek "Bir galibiyet daha aldık ve önümüzde 8 maç daha var. Bulunduğumuz yerden kurtulmak parolasıyla başladık ve yolumuza devam ediyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz" demişti.
Olin Edirne'de sayı lideri 14,8 sayı ortalaması ile Vladimir Stimac . Stimac aynı zamanda 9,70 ortalama ile takımın ribaunt lideri. Takımın asist lideri ise 4,20 ortalama ile Christopher Wright. Blok liderliği 0,60 ortalama ile Wes Wilkinson'da.
Olin Edirne'de en çok süre alan oyuncu Chris Wright. Wright'ı Stimac ve Mustafa Abi izliyor.
Olin Edirne ligde oynanan 22 maçtan 7 galibiyetle ayrılırken 15 mağlubiyeti bulunuyor ve 29 puanla 13.sırada.
Olin Edirne, 22 maçta maç başına 71,4 sayı ortalaması ile oynarken 29,7 ribaunt, 12,4 asist, 2,5 blok, 59,8 serbest atış, 51 iki sayılık ve 35,5 üç sayılık atış yüzdelerini tutturdu. 1571 sayı atan Olin Edirne potasında 1671 sayı gördü..
İkinci yarı altıncı hafta itibarıyla 17 galibiyet 5 mağlubiyet 39 puanla 4. sırada bulunan Beşiktaş Milangaz son maçını evinde Aliağa Petkim ile oynamış ve rakibini 101-78 yenerek 22. haftanın en çok sayı atan takımı olmuştu. Beşiktaş Milangaz hafta arası Eurochallenge Cup sekizli final maçlarında Almanya'nın Artland Dragons takımı ile karşılaşmış ve her iki maçtan da galibiyetle ayrılarak son 4 takım arasına kalmıştı.
Beşiktaş Milangaz'ın sayı lideri 15,76 sayı ortalaması ile Zoran Erceg. Erceg aynı zamanda 0,60 ortalama ile Blok lideri. Asist liderliği ise 3.40 ortalama ile David Hawkins'de . Ribaunt lideri 6,5 ortalama ile Ersin Dağlı'da.
Beşiktaş Milangaz basketbol takımı bu sezon oynadığı 221 maçta maç başına 87 sayı ortalaması ile oynarken 31,9 ribaunt, 17,8 asist, 2,4 blok, 75,5 serbest atış, 53,2 iki sayılık ve 43 üç sayılık atış yüzdelerini tutturdu. 1915 sayı atan ekip potasında 1707 sayı gördü.
Ligin ilk yarısında İstanbul Akatlar Milangaz Arena'da karşılaşan taraflardan Beşiktaş Milangaz, Olin Edirne'yi 76-69 skorla mağlup etmişti.
"MAÇIN KEYFİNİ ÇIKARMAK İSTİYORUZ"
Olin Edirne Baş antrenörü Gökhan Taştimur bir açıklama yaparak hem maç ile ilgili düşüncesini dile getirdi hem de gerek Beşiktaş Milangaz'ın gerekse Kayseri KASKİ kadın basketbol takımının Avrupa kupalarında aldığı başarılı sonuçlar üzerine görüşlerini açıkladı.
Gökhan Taştimur'un açıklaması şöyle;
"Öncelikle, Beko Basketbol Ligi'ndeki son 9 maçının sekizini kazanan, bu arada Spor Toto Türkiye Kupası'nda şampiyon olarak kupayı müzesine götüren ve en son da geçtiğimiz akşam Alman rakibini bir kez daha Akatlar'da yenerek Avrupa kupasında yarı finale yükselen tek takımımız olan Beşiktaş Milangaz ile 18 Mart Pazar günü Edirne'de oynayacağımız maçın keyfini yaşamak ve çıkarmak istiyoruz. Kesinlikle ilk önceliğimiz budur. Ama bunun yanında bizim için tek hedef ligde bulunduğumuz yerden bir an önce uzaklaşmaktır ve bu yüzden her maçımıza kazanma amacıyla hazırlanıyor ve çıkıyoruz. Bu amaçla bu maç ta kazanmamız gereken maçlar içindedir. Oyuncularımı da hazır ve gayet kararlı görünce bu maça da son derece olumlu bakıyorum. Saha da tüm gücümüzle mücadele edeceğiz ve basketbol anlayışımızı sahaya mutlaka yansıtmaya çalışacağız."
"KAYSERİ KASKİ'Yİ DE UNUTMAYALIM"
Taştimur, erkeklerde Avrupa kupalarında ki tek ekibimiz Beşiktaş Milangaz'ın başarılı sonuçlarından aldığı keyfi belirtirken, kadınlar Eurocup'ta ülkemizi temsil eden ve final oynayarak şampiyonluk mücadelesi veren Kayseri ekibi KASKİ'nin almış olduğu galibiyeti de büyük bir mutluluk için de öğrendiğini söyledi. Taştimur sözlerini söuyle bitirdi: "KASKİ takımının Eurocup finalinin ilk maçında Rusya temsilcisi Dynamo Kursk'u 14 sayı gibi çok ciddi bir farkla yenerek kupaya çok yaklaşmasını bir basketbol adamı olmasam belki de öğrenemeyecek ve bu sevinci yaşayamayacaktım.Çünkü ülkemiz basketbolu ve spor kültürünün gelişmesi yolunda çok önemli bir adım olan bu maçın hiçbir ulusal televizyon kanalından yayınlanmamış olması güçlü Rusya temsilcisi karşısında bir Anadolu takımının aldığı galibiyet sevincini Türk halkının da yaşamasını ve paylaşmasını engellemiştir. Umarım bundan böyle ulusal kanallarımız ülkemiz spor kültürünün gelişmesinde önemli katkı yapacak bu tür müsabakaların ekranlara getirilmesine daha duyarlı yaklaşırlar.
Bu vesile ile KASKİ antrenörü Ayhan Avcı'yı, teknik ekibini, oyuncuları ve tüm Kayseri basketbol camiasını gönülden kutluyorum ikinci maç için kendilerine Rusya'da başarılar diliyorum ve ülkeye Avrupa kupası ile dönmelerini temenni ediyorum. Aynı temennilerim Beşiktaş Milangaz için de geçerlidir."