PATATESE VİRÜS ZAMMI
Tüm dünyada salgın haline gelen koronavirüs ile mücadele sürerken, bazı ürünlerin fiyatlarında da artış gözlendi. Edirne'de patatesin fiyatı yüzde 100 zamlanarak 5 liraya çıktı.
Türkiye korona virüs ile ilgili mücadeleye tüm hızıyla devam ederken, bazı vatandaşlar evde kalınması çağrılarına olumlu yanıt verdi. Market ve pazarlarda alışveriş yoğunluğunun yaşanmasının ardından ise bazı ürünlerin fiyatı arttı. O ürünlerin başında ise patates geldi. Kilogram fiyatı 2,5 lira olan patatesin fiyatı 5 liraya çıktı.
“Pazarlar boş kaldı”
Koronavirüsün pazardaki bazı ürünlerin fiyatlarını çok etkilediğini dile getiren Pazarcı Cengiz Özel, “Ama zaten bu zamanlarda patatesin fiyatının yükselmesi gerekiyordu. Yeni mahsuller çıktığı zaman patatesinde ucuzlayacağını düşünüyorum. 2 ay sonra yine 2.5 TL’ye düşer. Pazarlar boş kaldı. Satışlarda çok fazla düşüş var. Biz bir umut diyerek açmaya devam edeceğiz. Biz vatandaşa hizmet vermek zorundayız. Biz genelgeyi uygulamaya çalışıyoruz. Vatandaşlardan oldukça uzakta durmaya çalışıyoruz. Hepimizin sağlığı önemli. Bizler de işimizi yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.
Burcu Temel