Paskalya kutlamasında renkli yumurta

Hristiyanlarca kutsal sayılan ve Hz. İsa'nın göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya kutlaması Sveti Georgi Kilisesi'nde yapıldı. Dua sonrasında paskalya çöreği ve renkli yumurta dağıtıldı.

Paskalya kutlamasında renkli yumurta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Edirne Kıyık semtinde bulunan  Sveti Georgi Kilisesi'nde Ortodokslar Paskalya kutlaması yaptı. Önceki akşam saat 23.30’da başlayan kutlamalara Bulgaristan Edirne Başkonsolosu  Vasil Vılçev ile birlikte Edirne’de yaşayan Bulgar vatandaşları ve Bulgaristan’dan gelen konuklar katıldı. Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık tarafından yönetilen ayinde dualar  edildi. Dua sonrasında ise Kilise’de bulunanlar yaktıkları mumlar ile Kilise etrafında dolaştı.

RENKLİ YUMURTA DAĞITILDI

Kilise etrafında mumlarla yapılan törenden sonra ise Rahip Çıkırık, Paskalya törenine katılanlara renkli yumurta dağıttı. Daha sonra ise konuklara Paskalya çöreği ikram edildi.

“40 GÜN SELAMLAŞIYORUZ”

Ayinin ardından . Sveti Georgi Kilisesi rahibi Aleksandır Çıkırık, “Tüm katılanlara Tanrı huzur ve sağlık versin.” dedi. Çıkırık, “ Bu gece  Hz. İsa'nın 3 gün çarmığa gerilmesinden sonra melekler tarafından mezarı açılarak göğe yükselişinin sembolü olarak kilise etrafında dolaştık. Saat tam 24.00'da da göğe yükseldiği için 'İsa ölülerden dirildi, gerçekten dirildi' dedik. Müslümanlar nasıl 'selamın aleyküm, aleyküm selam' diye selamlaşıyorlar. Ortodokslar da 40 gün boyunca birbirleriyle böyle selamlaşıyor. Bütün katılanlara teşekkür ederim. Nice mutlu bayramlar dilerim” dedi.

Nuri Biray Alıngan